Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Doutzen Kroes leeft heel bewust

RIJSWIJK - Doutzen Kroes is vanaf donderdag het nieuwe gezicht van het Wereld Natuur Fonds. In Metro vertelt de blondine...

Doutzen Kroes leeft heel bewust

RIJSWIJK - Doutzen Kroes is vanaf donderdag het nieuwe gezicht van het Wereld Natuur Fonds. In Metro vertelt de blondine dat het milieu al van kleins af aan een belangrijk punt voor haar is. "Toen ik naar de middelbare school ging, fietste ik 25 kilometer per dag.

En mijn moeder ging me echt niet brengen. Ze zei: je bent niet van suiker. En als ik te lang douchte, werd op de deur geklopt." Haar opvoeding zorgde er voor dat Doutzen ook zelf al op jonge leeftijd een band had met de natuur. "Ik weet nog dat Frankrijk in de jaren '90 kernproeven deed. Ik zei tegen mijn moeder: ik hoef geen Boursin meer. Wilde dat gelijk boycotten."

Ook nu probeert het supermodel rekening te houden met de wereld om haar heen. "Ik neem een douche in plaats van een bad. En ik douche altijd samen met mijn zoontje Phyllon. Dat scheelT water. Als ik in Amsterdam ben, fiets ik. In New York fietst niemand, maar in Nederland maakt het ook niet uit als je verwaaid op een afspraak komt aanzetten."