Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Radio 538 zoekt talent voor War Child

HILVERSUM - Na de hausse aan talentenjachten op televisie, organiseert ook Radio 538 er eentje. Tijdens de actieweek voo...

Radio 538 zoekt talent voor War Child

HILVERSUM - Na de hausse aan talentenjachten op televisie, organiseert ook Radio 538 er eentje. Tijdens de actieweek voor War Child die vrijdag begint, gaat de radiozender met zijn luisteraars op zoek naar nieuw Nederlands zangtalent.

Burgemeester Onno Hoes, ambassadeur Marco Borsato van War Child en 538-dj Edwin Evers geven in Maastricht het startsein van de achtdaagse, rondreizende benefietactie. Op het Vrijhof zijn optredens van Shary-An, Rochelle en dj’s Sunnery James en Ryan Marciano, kondigde de muziekzender aan.

Muzikale talenten beklimmen het War Child Talent Stage om in ruil voor een donatie een optreden te verzorgen. De actiedagen in Maastricht, Nijmegen, Den Bosch, Hilversum, Alphen aan den Rijn, Meppel, Leeuwarden en Groningen leveren steeds een dagwinnaar op.

Op vrijdag 16 maart zingen de finalisten op de Grote Markt in Groningen een duet met een bekende artiest. De artiesten die aan de finale meewerken zijn Chris Hordijk, Iris Kroes, Ben Saunders, Pearl Jozefzoon, Charly Luske, Xander de Buisonjé en Shary-An.

Het publiek bepaalt wie een platencontract wint en dus een single mag maken waarvan de opbrengst naar War Child gaat. Het doel van de actie is om zoveel mogelijk oorlogskinderen de kans te geven weer naar school te gaan.

Vorig jaar haalde Radio 538 op in een soortgelijke actieweek 648.000 euro op.