Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Naar het EK met Victoria Koblenko

Vrouwonline sprak met Victoria Koblenko over het komende EK! Tijdens het EK in Polen en Oekraïne houdt Victoria Koblenko...

Naar het EK met Victoria Koblenko

Vrouwonline sprak met Victoria Koblenko over het komende EK!

Tijdens het EK in Polen en Oekraïne houdt Victoria Koblenko je op de hoogte van alles wat er gebeurt in haar geboorteland Oekraïne. Victoria had een tijd een relatie met voetballer Jevgeni Levtjenko, maar als voetbalvrouw wilde ze niet bestempeld worden. Ze heeft naar eigen zeggen namelijk ‘de ballen verstand van voetbal’. Waarom gaat ze nu dan toch verslag doen van het EK?

Verhalen over de mensen zelf“Ik heb niet zoveel met het EK”, geeft Victoria toe. “Ik heb me ook maandenlang verzet tegen het feit dat ik er iets mee zou doen. Ik weet dat de bal rond is, maar daar houdt het ook wel mee op. Wel weet ik veel van Oekraïne. Ik ben gaan nadenken en kwam tot de conclusie dat ik mensen veel kan bieden met mijn kennis over dit land. Daarom maak ik human interest verhalen over de mensen in Oekraïne. Naar mijn mening horen we in de media al erg veel over de politiek, de gay pride, het racisme en de mensenrechten. Wat we niet horen zijn de verhalen over de mensen zelf.”

Van oranjeoutfits tot gevangenisTijdens het EK verblijft Victoria in Charkov. “Ik ga geen verslag doen van de wedstrijden, dat laat ik aan collega Barbara Barend over. Wat ik wel ga doen is verhalen maken over Oekraïne, van heel serieus tot heel nuchter. Zo ga ik op zoek naar de leukste outfits van oranje fans, maar ga ik ook naar de gevangenis om Joelija Timosjenko te bezoeken. Er is voor iedereen wat wils”, aldus Victoria.

Oranje-fanOndanks dat Victoria niet erg geïnteresseerd is in voetbal en het EK, is ze wel 100% fan van het Nederlands elftal. “Ik ben in Oekraïne voor het EK en voor het Nederlands elftal, als ze eruit liggen ga ik ook naar huis”, vertelt ze. En ze mag dan wel niet zo veel met voetbal hebben, Victoria is wel gek op mode! “Ik vind het ontzettend leuk om me helemaal op te tutten voor het EK. Leuke oranje accessoires, oranje nagels en oranje make-up! Daar houd ik dan weer wel van”, lacht de actrice. “Voor mijn reis heb ik zelfs een hele gave oranje koffer laten ontwerpen. Super leuk, er is maar één exemplaar en die heb ik!”

Victoria Koblenko neemt samen met Humberto Tan de eerste Viva Victoria in ontvangst.
Vrouwen en het EKVictoria is deze week gasthoofdredactrice van VIVA. Deze editie staat helemaal vol met leuke EK-accessoires en verhalen over Oekraïne. Zo bezoekt Victoria haar jeugdvriendin in Oekraïne, is ze te zien in Oekraïense klederdracht en brengt ze een ode aan de beroemde vlechten van Joelija Timosjenko. Volgens Victoria begrijpen vrouwen het EK misschien wat minder snel en kunnen ze niet allemaal analyseren wat er gebeurt, maar ze beleven het wel vanuit hun hart. “Daarom vind ik het leuk dat steeds meer bedrijven zich zijn gaan richten op de vrouwen”, legt Victoria uit.

Voetbal kijkenZelf vindt de Oekraïense voetbal vaak een beetje te spannend. “Voetbal op de radio vind ik eigenlijk het leukst. Als ik er naar ga kijken, wordt het te spannend. Dat had ik vooral heel sterk toen ik nog samen was met Lev. Als hij bijvoorbeeld geblesseerd raakte, was het eerst wat ik dacht: shit, revalidatie. Ik heb op een hele andere manier kennisgemaakt met voetbal en ik werd me ervan bewust wat je er allemaal voor moet doen en laten om een topsporter te zijn.”

Leukste voetballerDe afgelopen tijd heeft Victoria kennis mogen maken met een heleboel Oranje-voetballers. Zo lag ze voor een fotoshoot in bed met Luuk de Jong en mocht ze hem ook interviewen. “Ook Gregory van der Wiel heb ik goed leren kennen, omdat ik samen met hem aan de EK-editie van Veronica Magazine heb gewerkt. Wie ik de leukste Oranje-speler vind? Ik heb echt geen favoriet. Het zijn stuk voor stuk topspelers”, aldus Victoria. “Ik verwacht dan ook dat de jongens het goed zullen doen op het EK. Als er straks duizend Oranje-supporters op de tribune zitten, gaat het helemaal goed komen.”

Victoria is tijdens het EK te zien bij NOS Studio Sportzomer. Ook houdt ze je op EKHelden.nl en Etosek.nl samen met Barbara Barend op de hoogte van alles wat er in Oekraïne gebeurt.

Wat verwacht jij van onze jongens? Gaat het ze lukken om de Europese titel binnen te slepen?