Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ben Howard moet nog wennen aan roem

AMSTERDAM - Met zijn hit Keep your head up werd Ben Howard in één klap beroemd. En daar moet hij nog even aan wennen, ve...

Ben Howard moet nog wennen aan roem

AMSTERDAM - Met zijn hit Keep your head up werd Ben Howard in één klap beroemd. En daar moet hij nog even aan wennen, vertelt hij in dagblad Sp!ts. "Het is echt wennen dat iedereen je aanspreekt. Ik ben er eerder verlegen dan spontaner door geworden.

Als ik ergens kom, praten veel mensen tegen me en vaak willen ze dan ook wat van me. Ik heb snel geleerd om afstand te houden."

Hij kent Nederland nog niet heel goed, maar is wel positief. "We hebben een paar keer als voorprogramma gestaan in Paradiso. Wat ik merk is dat Nederlanders muziek meer waarderen en meer concerten bezoeken dan Engelsen. Wij zijn, denk ik, verwend door de hoeveelheid muziek die er in ons land wordt uitgebracht."

Het tot stand komen van zijn hit Keep your head up klinkt als één groot cliché. "Op de universiteit had ik het een tijdje niet zo naar mijn zin. Het was net uit met een meisje, mijn eerste liefde, en het was een kille winter. Ik voelde me behoorlijk down. Op de eerste mooie lentedag verdween mijn somberheid letterlijk als sneeuw voor de zon. Wat de zon wel niet voor je kunt doen! Ik heb het op die dag in één keer het nummer geschreven. Er zijn maar weinige nummer die zo snel tot stand zijn gekomen als Keep your head up"

En hij heeft nog veel meer voor de wereld in petto. "Op dit moment heb ik veel liedjes, ook nieuwe, liggen. Als ik wil, zou ik een EP kunnen uitbrengen. Misschien doe ik dat binnenkort ook wel. Een nieuw album zal pas volgend jaar uitkomen."