Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kerstklaar?

Zo. De boodschappen in huis. Twee keer op en neer ge-moonboot, maar dan heb je ook wat. Een verzameling lekkernijen van...

Kerstklaar?

Zo. De boodschappen in huis. Twee keer op en neer ge-moonboot, maar dan heb je ook wat. Een verzameling lekkernijen van AH. Excellent. Al zeg ik het zelf. En een kerstgevoel? Ja, toch al wel een beetje.

Ons miniboompje staat inmiddels al weer een week. Engeltjes prijken aan de muur. De kerstkaarten ontworpen en gedrukt, bewonderd en beschreven. Met decemberzegels beplakt. En een deel ervan net al met Bo in de buurt bezorgd.

Maar helemaal ‘Kerstklaar’ ben ik nog niet…

De stal van karton is nog niet af. Maria en Jozef zijn dus nog ‘daklozer’ dan ze al waren. De ezel is al een oor kwijt. Die moet nog gelijmd. Over een outfit heb ik ook nog niet nagedacht. (Nou ga ik niet naar een spetterend feest of een sjiek diner of zo, dus hé, waar maak ik me druk om…) Een kerstkapsel? Get a life. (Ja, ooit ben ik met kerstballen in mijn haar op pad gegaan...) De knot is hot, dus zelfs als ik niks bijzonders doe is het goed.

Belangrijker: nergens een cd met Kinderkerstliedjes gevonden… en dat wilde ik nou juist zo graag. Voor Bo. En voor Jippe, die er natuurlijk nog de (kerst)ballen van snapt, maar toch. Nou ja, dan maar gewoon Skyradio aan om in de stemming te komen. (Ik heb nog amper een kerstliedje gehoord joh!)

En zei ik nou dat ik echt alle boodschappen in huis had?De alfalfa nog niet. En de tuinkers. Die waren op. Gisteren. En eergisteren.Excellent.

De franse kaasjes heb ik wel. Die meuren nu de koelkast al uit. Echt, ik hou van kaas en ben blij dat ik ook weer gewoon aan de rauwmelkse mag, maar halleluja wat een lucht.

Nou ja heb ik verder alles? Check, check, dubbel check.

Toiletpapier vergeten.Shit.