Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mag ik je om een gunst vragen? (UPDATE)

Zo heel af en toe mag je je weblog of je lezers best eens ergens voor gebruiken. Gebruiken klinkt niet zo aardig. En mis...

Mag ik je om een gunst vragen? (UPDATE)

Zo heel af en toe mag je je weblog of je lezers best eens ergens voor gebruiken. Gebruiken klinkt niet zo aardig. En misbruiken al helemaal niet. Het betreft hier gewoon een gunstje. Als je al zo veel blogjes hebt geschreven (morgen mijn dertienhonderdste blogje voor VrouwOnline!) en zo’n grote schare lezers hebt die je dagelijks, of bijna dagelijks, van een leuk ‘stukje’ voorziet, dan mag je ze best eens om hulp vragen toch?

Goed, er is dus iets wat ik jullie wil vragen en wat niet te veel moeite kost, als je eh… op Facebook zit. (Ja, sorry, ik kan het ook niet helpen.)

Het heeft hier mee te maken, met deze foto:

© Foto: Denise Miltenburg

Ik heb meegedaan aan een fotowedstrijd van Oei, ik Groei! en HP. En zit bij de laatste 10 kanshebbers. Wie de meeste Vind ik leuk’s verzamelt, wint. Normaal ben ik niet zo van de wedstrijden waarbij je moet zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw foto het leukst vinden. Dan gaat het mijns inziens namelijk niet meer zo zeer om de foto maar om het netwerk dat je hebt. Nou is dat natuurlijk ook wel een beetje iets van deze tijd; in de boekenwereld is het niet anders. Blogbuurvrouw Esther had het al over ‘hypen’, en ook in de NRC van afgelopen weekend stond een artikel over de veranderingen in de uitgeversbranche, en dat niet langer het boek maar de markt centraal staat.

Goed. Als je de foto niks vindt hoef je er van mij echt niet op te stemmen. (Als ik van iemand de vraag krijg op iets te stemmen wat ik niet mooi vind doe ik het ook niet. En als ik Esther’s boek niks vond had ik ook geen drie aandelen gekocht.) Maar zeg nou eerlijk. Dit is toch een heel mooie foto? In mei genomen in Turkije, van slapende Bo. Niks aan gerommeld of gedaan. Niet gecropt of gefotoshopt. Niks bewerkt, nee, sterker nog, die uitgedroogde waterpokjes op haar snoetje vind ik juist schattig.

Je kunt een printer winnen. Een speciale. Een printer met HP ePrint. Oftewel, een printer met een eigen e-mailadres. Zodat foto’s zelfs op afstand geprint kunnen worden. Geinig. En snel. (Oei, ik print!)Misschien dat je dan ook werkelijk meer uitprint. Want hoeveel foto’s we tegenwoordig ook maken, vroeger drukte ik veel meer af. (En maakte nog keurig albums ook. Dat ik daar al een paar jaar mee achter lig? Daar gaan we het nu maar niet over hebben.)

Maar had je geen printer dan? Nou, niet een die het doet althans. Mijn huidige printer fungeerde ooit als parkeergarage en staat inmiddels al zo’n twee jaar werkeloos te wezen. (Waarom dat ding dan nog steeds in de achterkamer staat? Nou, omdat ik er ergens nog van overtuigd ben dat als je maar lang genoeg wacht en dat ding dan weer een keer ergens aansluit dat hij het dan gewoon ineens weer doet. Ik bedoel, het zijn apparaten hè, en die kunnen soms gekke dingen doen.)

Printen doe ik dan ook altijd via Pier. Dan mail ik hem en print hij het op zolder uit. Echt handig werkt dat doorgaans niet. Ik moet gewoon mijn eigen printer hebben. Dat zou leuk zijn. Helemaal als het zo’n bijzondere is.

Dus… waarom ik vind dat je op mij moet stemmen?Nou eh… omdat… 1) je mijn foto het mooiste vindt (als je dat dus echt vindt)2) mooie foto’s direct uitgeprint moeten kunnen worden3) een schrijver een werkende printer nodig heeft4) je me aardig vindt5) het me gunt of…

Dus… ik wil niet smeken hoor, maar… zou je misschien, alsjeblieft, als het niet te veel gedoe is, als je tijd hebt, als je het niet erg vindt, als het uitkomt, als ik je er niet te veel mee belast, als je niks anders te doen hebt, als je toch online bent… eh… zou je dan even…

Nee, dat kan anders. Dat kan duidelijker.

Doe gewoon even dit:1) Ga naar Facebook2) Zoek ‘HP Nederland’ (wellicht kom je er zo)3)Klik 'Vind ik leuk' op HP aan4) Ga naar de Fotowedstrijd 5) Klik mijn foto aan (wellicht kom je er zo) 6) Klik onder mijn foto ‘Vind ik leuk’ aan.Klaar!

Goed. Doen dus. Nu. Niet overmorgen pas, of in het weekend, want dan is het te laat. Gewoon nu meteen. Of vanavond. Vooruit, morgenochtend eventueel nog. Of morgenmiddag,als je het dan pas leest. Heel graag. Fijn. Dank u.

Zo. Dat heb ik toch maar mooi gevraagd. Zie je wel, ik kan het wel.

Die assertiviteitscursus waar ik me voor heb opgegeven heb ik helemaal niet meer nodig. ;-)

O JA, NOG EVEN: JE MOET DUS EERST HP NEDERLAND LIKEN EN PAS DAN KUN JE OOK MIJN FOTO LIKEN!