Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Muffins met witte chocolade & frambozen

Dit recept komt van Allerhande, en ik maak dit minstens een keer per maand. Het is lekker, snel, makkelijk en ik heb het...

Muffins met witte chocolade & frambozen

Dit recept komt van Allerhande, en ik maak dit minstens een keer per maand. Het is lekker, snel, makkelijk en ik heb het idee dat ik gezond doe (door de frambozen). Slaat natuurlijk nergens op, maar je moet jezelf af en toe eens verwennen, toch?

Ingrediënten (voor 12 muffins)* 225 g zelfrijzend bakmeel gezeefd* 200 g suiker* 100 g witte chocolade geraspt* 1 zakje vanillesuiker* 2 eieren* 200 g boter gesmolten* 1 bakje frambozen (liefst vers, maar uit de vriezer kan ook. Dit maakt je muffins wel wat 'natter').* muffinvorm, ingevet of ingesprayd met bakspray

Hoe moet het?

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en 1 theelepel zout. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm. Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Wat ik zelf altijd erg lekker vind, is de muffin - als deze een beetje is afgekoeld - te bestrijken met gesmolten roomboter en er dan nog wat suiker overheen te strooien. Geeft een mooi effect én een extra 'crunch'!