Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echt lekker!!!

Wauw. Zoals jullie weten ben ik altijd in voor iets lekkers. En gister heb ik me toch iets lekkers gemaakt!! En zo simpe...

Echt lekker!!!

Wauw. Zoals jullie weten ben ik altijd in voor iets lekkers. En gister heb ik me toch iets lekkers gemaakt!! En zo simpel! Maar vooral: ZO LEKKER! :)

Je kunt er eigenlijk ieder muffin recept voor gebruiken. Ik heb gister niet eens alles afgemeten (voor het eerst), ik heb gewoon 1 ei gepakt, 100 gram boter gesmolten, 100 gram suiker gebruikt en toen alles gemengd en er een zooi bloem bij gegooid :) Toen vond ik nog wat cacaopoeder in de kast en heb ik dat er ook bij gegooid. En toen nog wat suiker. :) En de bakpoeder was ik helemaal vergeten :D Maar als je het wat beter dan ik wil doen (hoewel mijnes echt goed gelukt zijn hoor!) kan je honderden muffin recepten online vinden. Hier is in ieder geval een basisrecept voor jullie, maar wat ik zei: je kunt heel veel andere vinden mocht deze je niet bevallen.

Ingrediënten150 gram zelfrijzend bakmeel150 gram kristalsuiker150 gram zachte boter1 theelepel bakpoeder3 eieren1 theelepel vanille-essence

Mix alles door elkaar.

Maar nu komt de 'truc'! Als je alles door elkaar hebt gemengd (met gebruik van dit recept of een andere..), vul je de vormpjes tot ongeveer de helft. Dan schep je er een grote schep (zo groot als je wilt) Nutella in!!!!! :D En doe je er nog een schepje beslag bovenop zodat de Nutella bedekt is. Zet 10 tot 12 minuten (maximaal) in de oven op 175 graden. De kanten moeten allemaal goed gaar zijn, maar de binnenkant (de Nutella) moet zacht en vloeibaar zijn! Serveer warm en als je de muffin dan opensnijdt komt er een watervalletje van warme Nutella uit :) Of 'lava'. Vandaar dat ze het lava cake noemen ;)

Je hoeft ze overigens niet allemaal meteen op te eten, je kunt ze maken, bewaren en voor het serveren eventjes in de magnetron zetten. Echt lekker!!!!!!!