Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gouden tip iemand?

Ik ben gek op bakken. Waarschijnlijk omdat ik ook gek ben op het opeten :D Cake, taart, pudding, het is allemaal geen pr...

Gouden tip iemand?

Ik ben gek op bakken. Waarschijnlijk omdat ik ook gek ben op het opeten :D Cake, taart, pudding, het is allemaal geen probleem. Mijn probleem is koekjes. Ik kan geen koekjes bakken!!!!!!!!! De smaak is goed, het is lekker, maar iedere keer en met welk recept dan ook, worden mijn koekjes in de oven een grote koek. Het deeg loopt uit en ik weet niet wat ik eraan moet doen.

Ik leg ze altijd mooi verspreid neer, er zit genoeg ruimte tussen (op een normale bakplaat maak ik drie rijen van drie, dat moet toch goed zijn??) (of is dat het probleem? Dat is het op de bakplaat doe en niet op het rooster?) maar toch loopt het allemaal uit en wordt het een enorme koek. Natuurlijk heb ik Google om advies gevraagd, maar de ene site zegt 'teveel bloem' en de andere zegt 'niet genoeg bloem'. Nu moet ik wel zeggen dat ik niks echt afmeet, ik werk met de 'cups' en gebruik hier gewoon een glas voor, en het moet ongeveer wel de juiste afmeting zijn. Is dit het probleem? Is de (gas)oven niet heet genoeg of te heet (er staan geen cijfertjes op, bovendien lijkt hij maar 2 standen te hebben: hoog en heel laag en dan met een irritant piepgeluid)? Meer bakpoeder? Ei? Boter? Moet ik kleinere koekjes maken, vier op de bakplaat ofzo? Heeft iemand ervaring met het uitlopen van deed? Wat is de oplossing? Geef mij de gouden tip aub, want ik wil nu wel eens koekJES maken in plaats van KOEK! :)