Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schoolkrant

Drie of vier keer per jaar maken we een schoolkrant. "We" dat zijn vriendinnen M, T, M en ik. Onze vergaderingen zijn al...

Schoolkrant

Drie of vier keer per jaar maken we een schoolkrant. "We" dat zijn vriendinnen M, T, M en ik. Onze vergaderingen zijn altijd erg gezellige avonden. Ergens tegen twaalven zijn we nog niet bijgekletst maar bedenkt er steeds iemand dat we "ook nog even moeten vergaderen".Gelukkig zijn we zo goed (kuchekuche), dat we met dat half uurtje vergaderen toch de meest briljante schoolkranten verzinnen. Want het is niet alleen maar een beetje de groepspagina's van de klassen/groepen verzamelen en op een rijtje zetten. We bedenken ook steeds thema's en originele dingen om de schoolkrant mooi en opvallend te maken.

Deze keer werden het rolletjes; we vulden de teksten van de kinderen aan met al onze teksten, puzzels, foto's en meer over het thema Geluk en lieten de drukker de grote vellen in drieën snijden zodat we lange vellen papier kregen. Alle vellen die samen een schoolkrant vormden rolden we op, dan rolden we er nog een mooie banderoll met een gedicht erop geprint omheen en aan het elastiekje dat het rolletje bij elkaar hield knoopten we een klein gelukspoppetje. Zeg nou zelf; dit ziet er toch uit als een klein cadeautje?

Gisteravond was mijn vloer bezaaid met papiervellen, elastiekjes en gelukspoppetjes. Terwijl ik naar de voetbalwedstrijd keek rolde en knoopte ik alles bijelkaar. Met deze schoolkrant wensen we de kinderen heel veel geluk in hun vakantie. Maar zelf denk ik dat het rollen van die pagina's vol Geluk en het vastknopen van al die gelukspoppetjes gisteravond mee heeft geholpen aan de 3-2 overwinning. Toch? ;-)