Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gezinnige dingen

Ik heb laatst iets handigs gekocht. Iets waarnaar ik eigenlijk helemaal niet op zoek was: een behaclipje. De magic clip....

Gezinnige dingen

Ik heb laatst iets handigs gekocht. Iets waarnaar ik eigenlijk helemaal niet op zoek was: een behaclipje. De magic clip. Nooit van het bestaan afgeweten, maar toen ik het zag wist ik wel dat ik deze zomer ‘niet zonder zou kunnen’. Voor als je een ‘schouderbladhemdjes’ draagt (o, help, het is weer zo ver, mijn geheugen laat me weer in de steek, hoe heet zo’n hemdje?). Dan hoef je geen speciale beha aan te schaffen, maar trek je de bandjes gewoon met een clipje naar elkaar toe. Keurig verdoezeld. Magisch.

Nog zoiets. Ook nooit gemist. Alweer een clipje, maar nu voor je sokken. Aangetroffen op gezinnig.nl, een site met ‘slimme dingen voor drukke gezinnen’. Om tijd en ergernis te besparen is daar de personal sockmanager. Clipjes om je sokken bij elkaar te houden in de was én in de droger. En dat scheelt een hoop (bij elkaar)zoekwerk. Als het goed is. Ze eraan klemmen kost weliswaar ook tijd, maar kennelijk heeft iemand zitten rekenen en sloeg de balans door naar nuttig. En als je geen droger hebt, kun je ze ook heel handig meteen met clipje en al aan de waslijn hangen. Er zit namelijk ook nog een haakje aan. O ja, en elk gezinslid kan een eigen kleur clipjes uitkiezen, mits je met niet meer dan vier bent, want anders heb je een ‘probleem’. (Jawel, een probleem waarvan je nooit gedacht had dat je het ooit zou kunnen hebben als je die verdomd(handig)e clipjes niet was tegengekomen).

Maar goed, mij leken ze wel leuk. En handig dus. Ze kwamen vandaag binnen. Groter dan ik dacht. Vooralsnog heeft Bo ze ingepikt. Want het is net speelgoed. Je kunt er hele bouwwerken van maken als je wilt.

Hoe ik trouwens op die ‘gezinnige site’ terecht ben gekomen weet ik niet meer, maar ik vond er nog iets:een boek. Een boek waarvan ik wist dat ik het móest hebben: ‘Als vaders doen wat moeders willen’, met de ondertitel: ‘Laat je relatie leuk na de komst van kinderen’. Op de achterflap lees ik: ‘Die leuke, spontane vrouw is veranderd in een gestreste moeder en die knappe, zorgeloze man is een drukke en afwezige vader geworden.’ Met tips en oplossingen. En humor.

Als dát niet (ge)zinnig is… ;-)