Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Een hert heeft vecht-staartjes op zijn hoofd!

Kinderen doen de meest waanzinnige uitspraken. Niet alleen zijn ze behoorlijk goed in het bedenken van alternatieve omsc...

Een hert heeft vecht-staartjes op zijn hoofd!

Kinderen doen de meest waanzinnige uitspraken.

Niet alleen zijn ze behoorlijk goed in het bedenken van alternatieve omschrijvingen (getuige de vecht-staartjes waar het nichtje van een vriendin mee kwam), ze zijn ook meesters in het verhaspelen van uitdrukkingen. “Je struikelt je nek erover” of“Straks val je het kommetje uit je arm,” aldus Annabel nog niet zo lang geleden.

Daarnaastzijn kinderen goed in ‘doordenkers’. Voor een kind is het immers niet meer dan logisch om ’s avonds te vragen ‘of het donker aan mag’.Of om te zeggen: ‘die kleur lust ik niet’ wanneer je geen trek in mais hebt. Volwassenen denken veel te veel in kaders. Kinderen hebben daar geen last van. Niet gehinderd door vooroordelen stellen ze de meest fantastische vragen. “Wat heeft die koffie verkeerd gedaan dan?”

En het is voor een kind best lastig een woord ‘goed’ te gebruiken. Annabel vindt een mandarijn met pitten ‘pittig’ en Lizzy zei ooit dat er iets ‘hartigs’ in haar rug prikte toen ze haar rugzak omdeed. De voorbeelden zijn even talrijk als vermakelijk en het is dan ook niet voor niets dat ik vandaag een oproep plaats voor een speciale tutti frutti; een kinder bloemlezing. Van eigen kinderen, buurtkinderen, neefjes en nichtjes, alles mag.

Ik zou dus zeggen; leef je uit!