Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op zoek naar OASE

Heel veel dank voor allen die de enquête van de feestdagenstress heeft ingevuld. Met jullie input konden wij gisteren ee...

Op zoek naar OASE

Heel veel dank voor allen die de enquête van de feestdagenstress heeft ingevuld. Met jullie input konden wij gisteren een persbericht uitsturen. De uitslag kun je ook nog even op de site nalezen. De media zoals Radio 1 en nu.nl heeft het bericht al opgepakt.

Heel verrassend dat het merendeel van de deelnemers de feestdagen zo leuk en gezellig vinden. Terwijl ik persoonlijk altijd behoorlijk last heb van feestdagenstress. Zoals vanochtend toen ik er op schoolplein achterkwam dat de kinderen morgen gezellig kerststukjes gaan maken op school. Klinkt simpel. Maar dit betekent concreet een bakje, kerstgroen, versiersels, kaarsen en vooral een stukje OASE. Bij het woord OASE kreeg ik direct een déjavu. Precies een jaar geleden was ik ook op zoek naar een stukje OASE. Snel rende ik naar de garage om een grote kist tuinspullen af te speuren naar vergane kerststukjes van vorig jaar. Maar helaas niks van dit alles. Nog voor dat ik naar mijn werk reed even langs de AH. Bij de info balie: 'Verkopen jullie misschien ook OASE?' Verkoopster kijkt me aan of ze de kerstklokken in Beieren hoort rinkelen, maar niks is minder waar. OASE wordt hier niet verkocht. Wel kant-en-klare kerststukjes. In de auto bel ik snel mijn moeder of zij alsjeblieft op jacht wil gaan voor de groene OASE. En thankgod ze wil het. Ik hoop zo dat het gelukt is. En die kersttakken knip ik vanavond wel in het donker af in mijn tuintje net als Buuf.