Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Keukenrollen

Goed. Het idee van knutselen met spullen uit het huishouden is natuurlijk niet nieuw. Wél nieuw is het feit dat school n...

Keukenrollen

Goed.

Het idee van knutselen met spullen uit het huishouden is natuurlijk niet nieuw. Wél nieuw is het feit dat school niet meer knutselt met wat er is, maar dat de school bepaalde zaken gaat 'opvragen'.

Spaar jij met je goeie gedrag al jaren Becelboterkuipjes, moeten er opeens Pringelbussen komen. Maar oké, tot vandaag werd dat allemaal redelijk ‘ vrijblijvend’ gevraagd.

Gisteren kreeg ik echter een mailtje van de juf of er dinsdag ‘even’ drie keukenrollen mee naar school konden. “Lege of volle?” vroeg een moeder. “Lege,” antwoordde de juf. Lege keukenrollen. Check. Tuurlijk. Honderden op voorraad.

Aldus stond ik vanochtend drie keukenrollen af te rollen, tja, die lege dingen heb ik natuurlijk niet in de kast liggen. Die worden direct opgeknutseld. Of ze belanden in de vuilnisbak. Ongelooflijk wat een berg papier er vanaf kwam. Heb voldoende voor de komende duizend knoeipartijen.

Post it: met school praten over knutselbeleid.