Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chocola met een korreltje zout

Zo. Koffie verkeerd. Stuk chocola erbij. Eindelijk even de tijd om dat foldertje over celzouten te lezen. Ben er wel ni...

Chocola met een korreltje zout

Zo. Koffie verkeerd. Stuk chocola erbij. Eindelijk even de tijd om dat foldertje over celzouten te lezen. Ben er wel nieuwsgierig naar. Sta wel open voor dat soort dingen.

Ontbrekende zouten leiden tot ziekte en gezondheidsproblemen. Is de mineraalhuishouding verstoord, dan raakt een organisme uit balans. Interessant. Ik lees iets over gezichtsdiagnose en de mogelijke tekorten aan celzouten. Daar wil ik best in geloven. Er volgt een schema, met geboortedata en welke voedingsmiddelen je dan het beste kunt laten staan. Ben benieuwd. Alle beetjes helpen.

Geboren tussen 19/2 en 21/3. Gebruik zo min mogelijk: cafeïne, bier, chocolade, koemelk.

Cafeïne en chocola?! Nee, heb ík dat? Als het nou worst was, of alleen bier, maar chocola? En, nog erger, kóffie? Daar gaat mijn dagelijkse portie instant geluk! Mijn opkikkertjes van de dag.

Hmm, misschien is het zo, maar er zijn grenzen. Dit neem ik liever met een korreltje (cel)zout.

(Hoewel ik wel moet zeggen dat ik minder chocola at toen het beter met me ging. Of ging het juist beter met me omdat ik minder chocola at? That’s the question.)