Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Broekjesdag

Op 12 april jl. schreef ik een bericht over (mijn eervolle vermelding in een column over) Rokjesdag. Heden schrijf ik h...

Broekjesdag

Op 12 april jl. schreef ik een bericht over (mijn eervolle vermelding in een column over) Rokjesdag.

Heden schrijf ik hierop het vervolg: Broekjesdag. Want dáár heeft Martin Bril het nooit over gehad: wanneer is het moment dat we de blote benen opbergen? Dat de treggings, jeggings en beggings* uit de kast komen?

Vandaag draag ik een spijkerrokje. Met mijn nieuwe laarzen en mét blote benen (niet nieuw). En eerlijk is eerlijk, dat is bést koud. Mooi (net als Martin houd ik erg van blote benen) maar ook fris. Wat zeg ik? Dik kippevel all over! Wat mij betreft is dan ook de tijd rijp voor (het invoeren van een) Broekjesdag. Een vaste dag in het jaar waarop alle vrouwen weten: stop maar met scheren en smeren, de maillots gaan aan.

Terwijl ik dit stukje tik, veilig achter mijn laptop, roffelt de regen alweer op de ramen. Buiten zie ik de takken van de oude den heen en weer zwiepen. Ik ril bij de gedachte aan de naderende herfst.Broekjesdag. Wat mij betreft is het vandaag. Wie stemt voor?*Begging; soort legging die ook als boodschappentas kan dienen. Niet te vol laden, dan zakt hij af.