Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lelijkerd!

Verschillende blogjes in de maak, maar geen enkele kwam vandaag van de grond. Toen ik mijn pc net uit wilde zetten en no...

Lelijkerd!

Verschillende blogjes in de maak, maar geen enkele kwam vandaag van de grond. Toen ik mijn pc net uit wilde zetten en nog even mijn mail checkte, zat ik na het verwijderen van een vorig mailtje per ongeluk al weer in de volgende. Het was een nieuwsbrief. Hoewel ik ‘m eigenlijk meteen wilde deleten (was ik daar ook weer van af) viel mijn oog ergens op: de top 10 lelijke dieren.Ik keek en was verbaasd. Geen pissebedden of kakkerlakken. Geen luiaards of logge lomperiken. Nee, naast het wrattenzwijn ging er een (dieren)wereld voor me open. De meeste beesten had ik echt nog nooit gezien, of er überhaupt van gehoord.

Ai, ai, wat een beesten. Aye, aye. Wat mij betreft wint de naakte molrat. Hoewel de blobvis hierboven ook wel een leuke is, al was het alleen maar om zijn naam. (Zou hij blob zeggen in plaats van blub?) En die sterneusmol dan. Of de pink fairy armadillo. Die lijkt bijna getruukt gewoon!

Goed. Hier komen ze, op de site van Columbus. Kijk en huiver: de Top 10 van lelijkste dieren.

Ach, arme beestjes toch. Stiekem ook wel zielig. En sommige zijn bést schattig. Ergens. Toch?