Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Meidendingen

Vriendlief heeft een mannenavond. Fijn! Want nu kan ik allerlei 'meidendingen' doen, zoals mijn series kijken (daar heef...

Meidendingen

Vriendlief heeft een mannenavond. Fijn! Want nu kan ik allerlei 'meidendingen' doen, zoals mijn series kijken (daar heeft hij een hekel aan) en, dacht ik, kon ik terwijl ik mijn series aan het kijken was ook een lekker haar- en gezichtsmaskertje nemen. Haarmaskers had ik niet in huis, maar die kan je ook zelf maken toch? Ik had eerst wat recepten opgezocht op internet en kwam er, na meerdere sites bezocht te hebben, achter dat ik banaan moest gebruiken. Het zou mijn haar zacht en glanzend maken en toevallig had ik ook een hele zooi bananen in huis. Mooi!

Ik dus de banaan geprakt en in mijn haar gesmeerd met een beetje olijfolie. Volgens de site moest ik het 30 minuten laten intrekken. Na 15 minuten deed ik een heerlijk honing en melk masker op mijn gezicht en sprong 15 minuten later onder de douche om alles goed uit te spoelen. Dacht ik. Niet dus.

De banaan was niet uit mijn haar te krijgen!!! Het klonterde in mijn haar en zelfs met heel veel shampoo en conditioner kreeg ik mijn haar niet glad en zeker de banaan er niet uit. Na drie wasbeurten gaf ik het op (ook met het oog op de jongens die binnen afzienbare tijd wakker zouden worden). Ik wikkelde een handdoek om mijn haren en dacht dat als het iets droger zou zijn het misschien minder erg zou zijn. Niet dus. Toen ik de handdoek af deed waren de klonten banaan verkleefd in mijn haar van 10 kilometer afstand te zien. Uitborstelen hielp ook niet. Ik heb nog een poging gedaan het eruit te wassen maar ook dat mocht niet baten. Nu zit ik dus op de bank met overal stukjes banaan in mijn haar. Great. Morgen maar nog een waspoging doen. En mocht iemand een goede tip hebben hoe ik het %$$@@@!!*&& spul eruit krijg: laat het me alsjeblieft weten. En een tip voor iedereen (mocht je hem nog niet doorhebben): smeer nooit banaan in je haar!