Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nachtelijk feestje (met vrolijke filmpjes)

Het is nog donker. We worden wakker van gezang. Vrolijke verjaardagsnummers klinken uit het kamertje van Jippe en Bo. ‘J...

Nachtelijk feestje (met vrolijke filmpjes)

Het is nog donker. We worden wakker van gezang. Vrolijke verjaardagsnummers klinken uit het kamertje van Jippe en Bo.‘Jeetje, is het nu al weer bijna tijd?’ denk ik. Waarom zijn die kinderen van ons toch altijd zo vroeg wakker?

Ik probeer nog verder te slapen maar zoals gewoonlijk lukt dat niet als ik ze eenmaal gehoord heb. Het konijntje (op hun wekker) zal zo wel wakker worden en dan mogen ze eruit.

‘Prettige verjaaaaardag, prettige verjaaaaardag…’ Bo zingt het uit volle borst. Ik hoor geklap in handjes en weer een nieuw liedje. Het gaat maar door. Van ‘happy birthday’ tot ‘twee violen en een trommel en een fluit’.

Bijna dagelijks viert Bo feestjes. Speelt in haar spel verjaardagen na. En nu dus ook al ’s ochtends in alle vroegte, in het stikdonker. ‘Hieperpiep hoeraaaaa! Hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!’ hoor ik.

Toch eens kijken hoe laat het is… ‘De vlággen hangen uit!’Ik draai me om, grijp mijn mobiel en druk een knop in.Wát?! Het is 4 uur!

Ik stoot Pier aan. ‘Het is 4 uur!’ zeg ik.‘Ze zal zo wel weer gaan slapen.’ Nou, volgens mij niet. Ze weet helemaal niet hoe laat het is. ‘Ze denkt waarschijnlijk dat het al ochtend is.’‘En dat vieren wij, ei, ei!’Weer handengeklap.‘Als Jippe ook wakker wordt…’ Maar het zou me verbazen als hij niet al wakker was. We horen ‘m alleen niet…

Pier gaat erheen. Het nachtelijk partijtje een halt toeroepen. En kijken of alles goed is met Jippe.

En wat denk je?Bo is in Jippe’s ledikantje geklommen en zit uitgebreid verjaardagen te vieren in zijn bedje!En Jippe? Die zit er in zijn slaapzakje gewoon gezellig bij.

Ha ha ha! Het is dat het midden in de nacht is, wij zelf moe zijn en het gewoon echt tijd om te slapen is, maar eigenlijk vind ik het gewoon heel grappig, die twee kleintjes daar zo met zijn tweetjes.

Sinterklaas maakt indruk, maar verjaardagsfeestjes van vriendinnetjes ook…

Filmpje van Bo, half oktober 2010

Filmpje van Bo, half oktober 2010

Filmpje van Bo, eind oktober 2010

Let niet op de troep...

Ze vieren wel vaker samen feestjes trouwens. Gaan ze achter elkaar aan door de kamer. Bo met een draaitrommeltje uit Turkije en Jippe er met een windmolentje achteraan. ‘Ei, ei, ei,’ zingt Bo. Ik vind het zo’n stom liedje...Jippe doet het na.‘Ei, ei, ei..!’Maar dan moet ik er toch om lachen.

Vaak ook doen ze allebei een verjaardagsmuts op (een van toen Bo 3 werd en een nog van toen ze 2 werd), zoals op deze foto van afgelopen zomer.En dan hoor ik Bo in de achterkamer zeggen:‘Jippe, kom je bij me liggen? Het is in de nacht. We moeten weer slapen.’