Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kersentaartje

Dit recept is loosely inspired op het gerecht van Nigella Lawson, uit de Christmas Special van haar programma Nigella Bi...

Kersentaartje

Dit recept is loosely inspired op het gerecht van Nigella Lawson, uit de Christmas Special van haar programma Nigella Bites. Zij maakt de taart met cranberries en sinaasappelessence, maar ik ben niet zo dol op cranberries (ze zijn me vaak te zuur, hoeveel suiker je ook toevoegt...) en sinaasappelessence had ik, op het moment van koken, niet in huis.

Maar Nigella inspireerde me (zoals altijd) wel tot een eigen recept. Vandaar: mijn eigen twist. Een kersenkaartje!

De ingrediënten:

500 gram kersen (ik heb ze uit een potje van Hak, 'Vlaaifruit')175 gram zelfrijzend bakmeel120 gram gesmolten boter175 gram suiker2 eieren30 gram geschaafde amandelenBakvorm

Hoe doe je het?

Smelt de boter en roer samen met suiker, bakmeel en eieren. Dit is je beslag!Neem een bakvorm (ik spray deze altijd even in met bakspray, maar bestrijken met boter kan ook). Doe ruim de helft van het beslag op de bodem. Goed uitsmeren.

Vervolgens voeg je de kersen bovenop de bodem. Omdat ik kant-en-klare 'Vlaaifruit' gebruikte, zat er erg veel natte gelei bij. Dit kan prima, maar maakt je taart wel veel 'natter' en zachter. Als je dit niet wilt, en je een stevig taartje wil, neem dan verse kersen, verwarm deze en laat het sap ervan een beetje uitlekken.

Bovenop de kersen de rest van het beslag voor de bovenkant van de taart. Het is niet erg als je niet genoeg hebt; zorg dat de kersen goed bedekt zijn, het hoeft niet centimeters dik.

Tot slot strooi je de amandelen bovenop totdat de hele taart bedekt is. Je kunt ook nog een beetje (bruine) suiker eroverheen strooien voor wat extra crisp.

Vervolgens bak je de taart een uur op 160 graden in de oven.

En dan: klaar! De mijne was, zoals ik al zei, redelijk 'nat' door het vele vocht van de kersen. Maar desalniettemin: heerlijk, en zo simpel.