Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Poepende ezel

Het was weer eens een memorabel dagje. Dochterlief en ik waren uitgenodigd om in de Efteling de aftrap mee te maken van...

Poepende ezel

Het was weer eens een memorabel dagje. Dochterlief en ik waren uitgenodigd om in de Efteling de aftrap mee te maken van de Efteling Ezel Actie. Ezeltje Strek je in het Sprookjesbos poept tot 12 maart niet alleen meer gewone plastic gouden munten uit, maar ook munten die oftewel een auto, oftewel € 1.000,- waard zijn. Je moet dan wel eerst 50 eurocent in het beest gooien. Dat was voorheen dus 30 cent, maar de opbrengst gaat wel drie weken lang naar een goed doel. Orange Babies helpt Afrikaanse zwangere vrouwen met hiv en hun kinderen.

Modejournaliste/bekende Nederlander Fiona Hering mocht (op centimeters hoge stillettohakken) samen met Orange Babies directeur Baba Sylla (helemaal in het rood) de eerste munten uit de ezel opvangen. Dat deden ze met verve.

En daarna uiteraard nog een middag gratis rondslenteren in het leukste pretpark van Europa! Olivia is er al kind aan huis want zij ‘liep’ er al vanaf haar vierde week rond (opa en oma hebben een abonnement). ‘Droomvlucht’ en ‘Carnaval’ zijn haar favo-attracties. En omdat het absoluut niet druk was op deze ijskoude maandag, zijn we daar dan ook talloze malen in geweest. En krijg ik dat stomme liedje TaatataTaatata ta tada niet meer uit mijn hoofd!

Toen ze nog een muntstuk in de ezel mocht gooien en ik zei dat ze dan wel de auto moest winnen, was haar antwoord: Ik hoef die auto niet te winnen want we hebben al een auto!

In de stoomcarroussel, waar ze al miljoen keer op geweest is in haar nog korte leventje, stond ze opeens doodsangsten uit op de rug van een paard. Ze was zo hard aan het gillen dat een mevrouw van de Efteling haar van het paard moest tillen en haar moest troosten, terwijl ik dus moederziel alleen mezelf geen houding wist te geven op mijn paard. Ik vind het altijd een beetje sneu zo’n volwassen vrouw rondjes draaiend op een kermispaardje. Met een kind ernaast is het toch een heel ander gevoel en gezicht...Ik: Maar je hebt toch wel vaker op zo’n paard gezeten? Zij: Ja, in de gewóne Efteling. De mevrouw van de Efteling: Maar dit is toch de gewone Efteling. Zij: Niet, dit is de Winterefteling!

Domme mama, er ligt toch sneeuw op de paddenstoelen? Definitely de Winterefteling dus!