Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Esther 2.0

Nee. Dit stukje gaat niet over de nieuwe module die ik onlangs heb aangeschaft. (Ik heb Hitman Pro geïnstalleerd, zodat...

Esther 2.0

Nee.

Dit stukje gaat niet over de nieuwe module die ik onlangs heb aangeschaft. (Ik heb Hitman Pro geïnstalleerd, zodat ik virussen eerder kan detecteren. Ik ben de laatste tijd nogal vaak verkouden.) En het gaat ook niet over het programma Nee-zeggen 1.0 dat ik gratis heb gedownload. (En dat steeds een foutmelding geeft als ik de applicatie Pleasen 5.0 opstart!)

Dit stukje gaat over Esther en de nieuwe media. Dat komt zo, sinds gisteren staat er onder elke blog een nieuw icoontje: de facebookmelding ‘vind ik leuk’ kan worden aangeklikt! En dat vind ik leuk, dat er zo een zinnetje bij staat. Gisteren had ik wel twaalf ‘vind ik leuk-jes' op mijn blog staan. Vind ik echt wel leuk!

Maar goed. Ik kan er verder niets mee. Ik facebook zelf niet, dus kan ik niet eens kijken van wie die leukjes zijn. “Waar ben jij op facebook?” vroeg iemand gisteren - terecht- op mijn blog. Logische vraag. Wel een facebookmelding onder je blog. Geen facebookpagina. Raar.

Het zit zo: ik vind Nieuwe Media leuk. Vooral Twitter. Twitter is eigenlijk een raar verschijnsel. Het is sms’en zonder ontvanger. Praten in het luchtledige, roepen in de woestijn. Bij Twitter kies je geen gesprekspartner, nee, de gesprekspartner kiest jou. En zegt vervolgens niets terug, dus eigenlijk weet je niet eens of er wel iemand luistert. Je moet er de humor van inzien.

Ik Twitter als mezelf.Ik Twitter zakelijk.En zelfs Tuffy Twittert!

Hyves heb ik niet meer. Linkedin gebruik ik vooral zakelijk en facebook laat ik even voor wat het is. Keuzes maken, ook dat hoort bij de Nieuwe Media. Haal je teveel aan, dan wordt het een digitale wasmachine in je hoofd: alles raakt door elkaar en als je er te lang naar kijkt, dan word je duizelig.

Kortom, ik houd het voorlopig bij twitteren en bloggen.Want dat: vind ik leuk