Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Twee nieuwe bakboekjes

Ik ben dol op kookboeken. Sterker nog, ik heb bijna meer kookboeken dan gewone leesboeken; die laatste gooi of geef ik o...

Twee nieuwe bakboekjes

Ik ben dol op kookboeken. Sterker nog, ik heb bijna meer kookboeken dan gewone leesboeken; die laatste gooi of geef ik ook vaak weg na het lezen. Kookboeken bewaar ik - ze krijgen een prominente plek in mijn kast. Onlangs heb ik de collectie uitgebreid met twee nieuwe exemplaren.

Kookook High Tea

De eerste is het boekje 'High Tea' van de Kookook boekenserie. High Tea is natuurlijk al jaren 'hip' en daardoor eigenlijk alweer klassiek te noemen.

Dit boekje bevat ruim 50 recepten voor zoete en hartige gerechtjes, sapjes en natuurlijk thee. Ik vind het boekje vooral handig omdat er veel snelle, makkelijk uitgelegde recepten in staan. Een aantal kende ik al wel, maar het is handig om alles samen te hebben. Ook de foto's zijn mooi en duidelijk en bij elk recept eentje.

Mijn favoriete recept uit dit boekje: qua zoet de Witte chocoladetaart met frambozen, qua hartig de Flan met courgette en paprika.

Een minpuntje: omdat het een klein formaat is, blijven de bladzijdes niet openliggen en valt het boekje dus constant dicht. Maar goed, daar komen we wel overheen :-)

Het boekje is ook lekker goedkoop, dus een ideaal klein cadeautje!

Kookook High TeaPrijs: € 6,95ISBN: 9789021550107

Zelfgebakken

Dit boek is en verzameling van bakrecepten, die de schrijfster Gaitri Pagrach-Chandra tijdens haar reizen leerde van culinaire vrienden en bakkers over de hele wereld.

De recepten zijn heel divers; van appeltaart en speculaas tot apartere 'baksels' als Caribische fruitcake en Filipijnse kaasbroodjes. Het boek is lekker dik (320 pagina’s) en naast recepten lees je ook interessamte achtergrondverhalen en tips en technieken.

De uitleg is duidelijk en heel stap-voor-stap. De foto's zijn ook lekker groot en je krijgt er direct zin van om te bakken (en te eten....). Minpuntje is dat de verhalen soms doorlopen op de pagina's van de recepten; ik had dit zelf echt even van elkaar gescheiden met verschillende bladzijdes.

Het leuke is vooral dat je echt veel verhalen leest, bijvoorbeeld over de ervaringen met geuren van de schrijfster, maar ook haar eetverslavingen en food memories uit allerlei landen.

Mijn favoriete recept uit dit boek: de Sachertorte! Een absolute klassieker maar hij valt bij iedereen in de smaak :-)Zelfgebakken: van speculaas tot spekkoek, van baklava tot broodPrijs: € 24,95ISBN:978 90 215 5005 3