Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Serious Request 2011 actie 5: het beste advies!

Actie 5 alweer, but we're still going strong! Ik was echt ontroerd door jullie reacties gisteren; ik vind het heel bijzo...

Serious Request 2011 actie 5: het beste advies!

Actie 5 alweer, but we're still going strong! Ik was echt ontroerd door jullie reacties gisteren; ik vind het heel bijzonder dat jullie zoveel met ons en elkaar wilden delen. Vandaag kan dat weer, maar dan op een ander vlak, want het gaat namelijk om advies. Advies dat je zelf ooit van je moeder kreeg, of advies dat je aan je eigen kinderen gaf. Alles mag, als het maar nuttig voor jou en/of je naasten bleek. Wie weet help je er andere lezeressen mee, en sowieso steun je zo ook vandaag weer de moeders in de oorlogsgebieden met 10 eurocent per reactie!

De prijs van vandaag is een hoorspel van "Komt een Vrouw bij de Dokter" (met de stemmen van Antonie Kamerling, Georgina Verbaan en Sophie Hilbrand > kijk hier maar even) dat wordt verloot onder alle deelnemers namens Denise!Zij trapt ook af met een paar waardevolle adviezen:

"Het advies dat ik me vooral van mijn moeder herinner, is: 'Zorg dat je financieel onafhankelijk bent!' (ondanks dat het me niet helemaal gelukt is, het leven kan om allerlei redenen anders lopen, vind ik het nog steeds een goed advies, ik doe er in elk geval hard mijn best voor) en 'Als jij vindt/denkt dat je dat moet doen, dan moet je dat doen!' (zoals naar het buitenland gaan). Ik smste mijn moeder wat zíj zich als haar belangrijkste advies aan mij/ons herinnert en dat was: 'eerlijk zijn' en 'jezelf blijven'.Het grappige was dat ik me wat zij noemde niet echt herinnerde en omgekeerd.

De beste adviezen die ik zelf als moeder heb gegeven (of dat het beste advies zal zijn moet nog blijken natuurlijk) zou denk ik zijn: 'Je kunt het!' (Heb vertrouwen in jezelf), 'Vertrouw op je gevoel', en, vooral nu ze nog zo jong zijn: 'Heb plezier!'

Nu jullie!(Maar voor we beginnen, nog één simpel advies: "Vergeet nooit je dagelijkse portie Peetje!" (want wat is ze weer ontroerend...)