Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schaatsen

Ik had het zeker twintig jaar niet gedaan. Of langer nog. Heel vroeger wel, op de Ankeveense plassen, waar we toen woond...

Schaatsen

Ik had het zeker twintig jaar niet gedaan. Of langer nog. Heel vroeger wel, op de Ankeveense plassen, waar we toen woonden, en op de Vecht, de jaren erna. Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam ook nog, maar na de middelbare school hield het eigenlijk op. En Bo had het überhaupt nog nooit gedaan. Maar ja, ze is nu 4, woont in Nederland, dan mag je best eens een keer op schaatsen hebben gestaan.

Het leek haar leuk en ze verheugde zich op een dagje met mama. En dus gingen we het vorige week proberen. Samen met mijn meisje wandelde ik naar de ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen. Naar het Cool Event, helemaal hot dus, maar zo ‘vroeg’ nog lekker rustig.

Ze had haar sneeuwbroek aan en ik had ijzertjes meegenomen (van haar nichtje gekregen), voor onder haar laarsjes. Zelf huurde ik ijshockeyschaatsen. Nog nooit op die dingen gestaan, ik had vroeger altijd noren (Vikings), dus dat zou nog wat worden. En eigenlijk is dat ook meteen de reden dat ik dit avontuur niet met twee kinderen tegelijk aan wilde gaan. Want twee ukkies rechtop houden terwijl je er zelf niks van bakt? Nou nee.

Nou, bleek dat even mee te vallen. Eén minuut op het ijs en ik had het onder de knie. Slechts een paar wiebelige slagen en toen kon ik het, meteen met achteruitschaatsen en pirouetjes en al (wat sierlijker klinkt dan het was, maar toch). Waar jarenlang skaten al niet goed voor is. Maar ook dat (volgens mij was deze keer in 2006 de laatste keer) had ik al weer járen niet gedaan, en om eerlijk te zijn, durfde ik dat niet meer zo goed. Nou, onzin dus, want ik skatete altijd de hele stad door en nu dit zo goed ging hoefde ik me daar dus ook geen zorgen meer over te maken.

En Bo dan! Ik dacht dat ik haar de hele tijd vast zou moeten houden, maar ze wilde lekker los. Ze ging gewoon en was helemaal niet bang. Niet bang om te vallen ook. Sterker nog, dat deed ze zelfs expres. Wat was het leuk! Ook omdat er een groepje superschattige kindjes bij kwam, van een crèche of zo. Al die driejarigen op van die ijzertjes. Zó leuk! Pas toen het drukker werd en er steeds meer grotere kinderen bij kwamen gingen we weg. Maar, een geslaagde actie!

Bo genoot. En dat is op de foto’s goed te zien!

© Foto's: Denise Miltenburg

Inmiddels is de kerstvakantie voorbij. Althans, Bo had dan wel vakantie, Jippe en ik niet. Jippe ging gewoon twee dagen naar de crèche, en met de crèche naar Blijdorp (leuk!)en ik schreef gewoon, maar probeerde het als Bo er was (want ze was tussendoor ook bij haar papa), wel zo leuk mogelijk te maken. En dus deden we typisch dingen die je in de vakantie doet, zoals koekjes bakken, ijksjes eten (ja, echt waterijsjes zijn hier nog steeds een hit) en bij oma logeren.En schaatsen dus. ;-)