Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ik heb van heel veel heel weinig verstand

Ik ben nergens echt goed in, ik weet van heel veel een beetje, maar vooral van heel veel heel weinig. Over het algemeen...

Ik heb van heel veel heel weinig verstand

Ik ben nergens echt goed in, ik weet van heel veel een beetje, maar vooral van heel veel heel weinig.Over het algemeen kom ik daar redelijk mee weg. Zolang ik op de juiste momenten van dat heel veel waar ik wel een beetje van weet maar net iets meer weet dan de mensen die ik iets uit moet leggen. (Snapt u me nog of bent u al afgehaakt?).

Maar samen weten we natuurlijk heel veel over veel. Jij en ik. Jullie en ik. Wij met elkaar.The wisdom of crowds.

Het kan niet anders dan dat jullie en ik samen echt enorm veel weten. Samen hebben wij een schat van ervaring.Vandaag ben ik vooral geïnteresseerd in twee specifieke onderwerpen waarover jullie wel veel weten en ik (nog) niet.Dus kom maar op met die wisdom dames en behoed mij voor verkeerde keuzes.

Okay, nu zijn jullie geïnteresseerd en gaat het vanaf hier enorm tegenvallen. Want waarschijnlijk verwachten jullie nu twee heel intelligente onderwerpen. Of zaken die levensbelangrijk of van een wereldreddend niveau zijn. En dan kom ik aan met mijn keuken- en badkamervraagjes.

Want daar gaat het namelijk over. Over keuken en badkamer.We gaan verbouwen, zoals de trouwe lezer misschien wel weet.Morgen zoek ik een bad uit. Ook ben ik al weken bezig met wat ik wel en niet in mijn nieuwe keuken wil hebben.En ik kom er achter dat ik het allemaal niet weet.Ik heb altijd of heel kleine keukens gehad, of heel ouderwetse, of heel simpele. Keukens die gewoon al bij het huurhuis hoorden. Zonder inbouwapparatuur of anderszins bijzondere dingen.Badkamers bestonden meestal alleen uit een douche en een wastafel. Ook niet echt heel speciaal.

Voor het eerst in mijn leven heb ik een eigen huis. En voor het eerst in mijn leven ga ik zelf verbouwen en mag (moet!) ik zelf keuzes maken.

Nu zou ik graag jullie wisdom willen gebruiken.Wat voor ervaringen heb jij. Wat is handig? Waar moet ik aan denken. Wat wil ik wel en wat wil ik niet in mijn badkamer of keuken? Waar heb jij spijt van en zou je anders doen als je opnieuw je keuken of badkamer mocht verbouwen? Waar ben je nog steeds heel blij mee dat je dat in je keuken of badkamer hebt?

Ik heb al een klein rijtje met tips/advies voor mijn keuken ondertussen:- Let op dat je de afzuigkap niet zo plaatst dat je je hoofd er tegen aan stoot of dat ie op een andere manier in de weg zit bij het koken.- Vergeet niet een aanrecht met een oplopend randje te kopen zodat water er niet afdruipt.- Zorg voor genoeg ruimte achter de kookplaat, zodat pannen met brede handvaten ook op de achterste pitjes kunnen staan.

Zinvolle tips toch? Zo zijn er vast veel meer. Kom maar op met jullie ervaringen, ik zou er heel blij mee zijn!

Zelf leek het mij wel zinnig eens in een bad te gaan liggen in een showroom, om te kijken welke maten bad mij nou bevallen. Lang, breed, diep? Het badje wat we nu hebbe,n gebruik ik namelijk nooit omdat het echt te klein is. En het lijkt me heerlijk om ooit in mijn eigen bad te kunnen liggen (zeker als ik een jaar lang verbouwstress achter de rug heb!!).