Grazia’s Hair Challenge

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws uit te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vie...

Lees ook

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws uit te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Zo deden we in januari Grazia’s Water Challenge, met succes. Tijd voor een nieuwe challenge! Onze lezeressen reageerden massaal op het artikel ‘Laat je haar groeien met 3 tot 5 cm per week’. Zou het echt waar zijn, of een fabel? Dat gaan we natuurlijk zelf uittesten!

Als we de Youtube-filmpjes mogen geloven, is de Inversion Method HET geheim voor lang haar. Door je haar een week lang elke avond met olie in te masseren, zou het 3 tot 5 cm groeien in slechts één week. En dat is veel als je je bedenkt dat je haar gemiddeld 1 à 1,5 centimeter groeit per maand.

Hoe werkt het?

1. Maak een een before foto en meet je haar van de kruin tot het langste puntje op je rug op.
2. Kies een olie naar keuze, welke je straks gaat inmasseren op je hoofdhuid. Warm hem eventueel op. Wij gebruiken Yentl pure Arganoil.
3. Ga op een stoel zitten en buig je hoofd helemaal naar voren. Je hangt nu ondersteboven. Blijf 4 minuten lang in deze houding zitten, terwijl je de hoofdhuid zachtjes masseert met olie.
4. Hierna was je, als je dit nodig vindt, de olie uit je haar met of zonder shampoo. Herhaal dit proces 7 dagen achter elkaar, niet langer. Het is heel belangrijk om je haar 3 weken rust te geven, voordat je de inversion methode weer doet.

Let op: Ben je zwanger, heb je een lage bloeddruk, heb je een hernia (gehad) of is je gezondheid op een andere manier niet op peil? Dan wordt het ondersteboven hangen afgeraden.

Arganoil

De Yentl Arganoil die wij gebruiken is rijk aan essentiële vetzuren, natuurlijke antioxidanten, eiwitten, vitamine E en heeft een herstellende werking. Hierdoor worden onze lokken hopelijk niet alleen langer, maar ook prachtig glanzend, zijdezacht en gezond. Omdat het een “droge” olie is, lopen we als het goed is niet de hele week met vettig haar rond, een pluspunt!

Bekijk hieronder (met het pijltje naar rechts) onze before foto’s.

Doen jullie mee? Tag ons onder #GraziaHairChallenge op social media.

 

 

Laatste nieuws

Zie ook