Zó scheer je je benen als een pro

De zomer brengt heel veel voordelen met zich mee: zon, strand, vakantie en de leukste zomerse outfits. Maar hierdoor moe...

De zomer brengt heel veel voordelen met zich mee: zon, strand, vakantie en de leukste zomerse outfits. Maar hierdoor moeten wij vrouwen er ook zomer ready uitzien. Hoe? Een zongebruind huidje, beach hair en altijd stoppel vrije benen (en andere lichaamsdelen).

Tips

Vooral dat benen scheren kan een hele klus zijn. Je maakt allemaal gekke yoga poses onder de douche, scheert hier en daar je huid mee en dan vergeet je soms nog de helft. Maar dit gaat vanaf nu nooit meer gebeuren, want met deze tips scheer je je benen als een echte pro.

1. Natte benen
Het is belangrijk dat je eerst je benen nat maakt. Dus nooit even snel je mesje over je droge benen heen halen, want dan scheer je waarschijnlijk je huid mee.

2. Olie
Gebruik jij altijd scheerschuim? Dat is prima, maar smeer eerst je benen in met olie (bijvoorbeeld babyolie). Hierdoor worden je benen zachter dan ooit te voren en het voorkomt irritaties. Ohja, je kunt natuurlijk ook gewoon de scheerschuim van je vriendje gebruiken. Er zit eigenlijk geen verschil in mannelijke of vrouwelijke scheerschuim.

3. Twee keer
Je benen scheren is al een hele klus, maar als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed even doorgaan. Wil je namelijk optimaal resultaat? Dan is het belangrijk om je benen twee keer te scheren. Eén keer tegen de haargroei richting in en één keer met de richting mee.

4. Ingegroeide haartjes
Hoe vervelend is het zo’n ingegroeid haartje? Héél vervelend dus. Maar er is een oplossing. Het is belangrijk om de plek waar je vaker ingegroeide haartjes hebt te scrubben. En ook moet je daar extra goed reinigen met bijvoorbeeld een tonic of cleanser.

5. Na het scheren
Na het scheren ben je nog niet klaar. Nu moet je je benen juist extra goed verzorgen. Smeer ze in met een olie of lotion en tadáá je bent ready om je benen te showen.

Lees ook: Hip of horror: Vrouwen die hun gezicht scheren voor een betere huid

Beeld: Sanoma Bron: Metro

Laatste nieuws