Exclusief! Yolanthe: ‘Als ik hem maar kan beschermen’

"Onze grootste droom is eindelijk uitgekomen en het is nog mooier dan dat ik me had kunnen voorstellen." Yolanthe zit no...

Lees ook

“Onze grootste droom is eindelijk uitgekomen en het is nog mooier dan dat ik me had kunnen voorstellen.” Yolanthe zit nog steeds op een blauwe wolk met baby Xess en vertelt er exclusief aan Grazia alles over: “Wat een blessing!”

In mezelf gekeerd

Xess is nu een maandje oud en niet meer weg te denken uit ons leven. Ik voel me gezegend, dankbaar en ontzettend gelukkig. Zonder al te veel in details te treden over weeën, ontsluiting en gebroken vliezen: de twee dagen durende bevalling was erg pittig. Toch is het me gelukt rustig te blijven. Als ik pijn heb, lichamelijk of emotioneel, dan keer ik meestal in mezelf. Dat voelt veilig, rustig en ik kan het dan beter verwerken.”

“Ik hield me vooral vast aan het idee: straks heb ik mijn baby’tje in mijn armen. Het is bijna niet te omschrijven hoe dat voelde. Dit is van mij en van mijn grote liefde. Wes, mijn rots in de branding tijdens de bevalling, heeft de navelstreng doorgeknipt. Trots, geëmotioneerd.”

Baby blues

“Drie dagen na de bevalling moest Wes weer op trainingskamp, dus dat was de eerste nacht met Xess alleen. En toen kwam de baby blues. Ik was over-emotioneel en wist niet eens waaróm. Ik keek naar ons baby’tje en dacht: Als hij maar gelukkig wordt, als niemand hem maar pijn doet, als ik hem maar kan beschermen. Hij is nog zo kwetsbaar en klein. Een overweldigend gevoel”, vertelt Yo.

Alles op zijn kop

“Maar ik ga het niet mooier maken dan het is. Het zet ook alles op zijn kop en kan je onzeker maken. Dit is een compleet nieuwe wereld voor mij. Hij moest twee keer per dag worden gewogen en er werd paniekerig over gedaan. Bezorgde blikken. Misschien moest ik toch over op kunstvoeding. Dat maakte me verdrietig, ik dacht: doe ik het wel goed? Uiteindelijk bleek alle hysterie voor niets, zoals Wes al had voorspeld”, vertelt ze. “Je ontdekt weer een heel nieuwe kant van jezelf. Ineens ben je mama en dat maakt heel wat in je los.”

Yolanthe is inmiddels ook al voor het eerst met baby Xess Xava gespot. Zien? Klik HIER.

Ben je benieuwd naar Yolanthe’s volledige column? Koop dan de nieuwste Grazia, die vanaf morgen in de winkels ligt.

Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook