Hoeveel tandpasta je écht moet gebruiken

Een dikke klodder tandpasta op je tandenborstel smeren. We doen het toch allemaal? En dan het liefst eentje met extra wh...

Lees ook

Een dikke klodder tandpasta op je tandenborstel smeren. We doen het toch allemaal? En dan het liefst eentje met extra whitening effect voor stralend witte tanden! Toch blijkt nu dat dat nergens voor nodig is…

Verspilling

Steven Goldberg, een tandarts uit Manhattan, laat namelijk weten dat het pure verspilling is. “De haartjes van onze tandenborstel doen het hoofdzakelijke reinigingswerk, dus je hoeft zeker niet te overdrijven met tandpasta. Deze raakt alleen maar verloren in de wasbak”, legt hij uit.

Maar hoeveel tandpasta heb je dan nodig om je tanden toch goed schoon te poetsen? Dat zal je verbazen! “Het enige wat je nodig hebt is een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt. Voor kinderen jonger dan 6 zelfs de grootte van een rijstkorrel”, aldus Steven.

Fluorose

Deze minieme hoeveelheid geldt voor kleine kinderen omdat ze de tandpasta kunnen inslikken en dit in extreme gevallen kan leiden tot fluorose… Dat houdt in dat er bruine vlekken op de tanden ontstaan door te veel fluoride. “Voor volwassenen schuilt er geen gevaar in het gebruiken van te veel tandpasta, maar het is wel zonde. De meeste mensen gebruiken veel te veel, omdat ze zich baseren op wat ze zien in advertenties en reclamespots.” Niet meer doen dus!

Lees ook: Moet je voor of na het ontbijt je tanden poetsen?

Bron: Greatist, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook