Wil afvallen maar niet lukken? Dit zou de reden kunnen zijn

Sport jij jezelf ook helemaal suf en val je maar niet af? Misschien doe je wat fout of heb je verkeerde verwachtingen. D...

Sport jij jezelf ook helemaal suf en val je maar niet af? Misschien doe je wat fout of heb je verkeerde verwachtingen. Dit zouden zomaar eens de oorzaken kunnen zijn:

1. Je bent alleen maar aan het sporten
Er zijn genoeg mensen die door enkel en alleen te sporten veel afvallen. Echter is het ook enorm belangrijk om aandacht te besteden aan je voeding. The American College of Sports Medicine stelt dat zo’n 250 tot 300 minuten beweging per week nodig is om af te vallen. Voor alleen een gezonde levensstijl (je wilt dus niet afvallen) is minder beweging nodig, zo’n 200 minuten per week. Het is dus verstandig om dit te combineren met gezonde voeding, want met alleen sporten kom je er niet.

2. Je sport zo zwaar mogelijk
Zoals hierboven al is genoemd: alléén maar sporten om af te vallen is erg moeilijk. De mensen die dat toch willen proberen, zijn vaak geneigd om extra hard te sporten. Wat blijkt? Dat is helemaal niet nodig! Je hoeft niet per se de zwaarste gewichten te pakken voor het beste resultaat, zolang je maar actief bent.

3. Je doet alleen cardio of alleen krachttraining
Krachttraining is misschien wel goed voor het creëren van killer spieren, maar een dansroutine is voor afvallen nét zo goed. Het beste is om niet één van de twee te kiezen, maar krachttraining en cardio te combineren.

Bron: Dailymail.co.uk, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws