5 Dingen die er met je lichaam gebeuren als je niet vaak genoeg schoon ondergoed draagt

Iedere dag beginnen met een frisse onderbroek is natuurlijk het beste. Maar zo nu en dan schiet het er even bij in en lo...

Lees ook

Iedere dag beginnen met een frisse onderbroek is natuurlijk het beste. Maar zo nu en dan schiet het er even bij in en loop je -zonder dat je het in de gaten hebt- meerdere dagen rond in dezelfde undies. Slechts nieuws dames: dat is hartstikke ongezond. Dít zijn vijf dingen die er met je lichaam gebeuren als je niet vaak genoeg schoon ondergoed draagt:

1. Je huid gaat jeuken

Dit is het eerste dat er met ieder lichaamsdeel gebeurt als het niet vaak genoeg schone kleding over zich heen krijgt. Bij je lady parts is het natuurlijk extra irritant als het om de minuut jeukt. Die jeuk ontstaat doordat de bacteriën in je onderbroek zich opstapelen en dit 'afgeven' aan de huid.

2. Je kan zweertjes of huiduitslag krijgen

Eerst komt de jeuk én dan komen de zweertjes en de huiduitslag. Als je de jeuk te lang hebt genegeerd, kunnen dit de gevolgen zijn. Ook hier geldt: bij het negeren, wordt het alleen maar erger. Zo kan er ernstige roodheid ontstaan. Ook de zweertjes kunnen zich steeds onprettigere vormen aannemen.

3. Je vagina begint anders te ruiken

Dat je vagina een bepaalde geur heeft, is compleet normaal. Maar begint het onfris te ruiken down under? Dán is het zonder twijfel tijd voor een frisse onderbroek.

4. Je kan een schimmelinfectie oplopen

Als je die zweertjes en huiduitslag steeds negeert én rondloopt in een onderbroek die nat is van het zweet, is de kans groot dat je een schimmelinfectie aan het ontwikkelen bent. Draag je ook nog eens undies die niet van katoen zijn? Dan loop je hier nog meer risico. Ondergoed dat gemaakt is van nylon of kant, houdt namelijk nog meer zweet en vocht vast dan katoenen ondergoed.

5. Je kan een urineweginfectie oplopen

Een urineweginfectie of blaasontsteking ontstaat doordat de bacteriën in je ondergoed je vagina in zijn gekropen. Wéér een reden om iedere ochtend een fris ondergoedje aan te doen.

Lees ook: Oh my: DIT gebeurt er als je je tampon te lang laat zitten

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook