De Flodder-cast: toen en nu

Flodder, wie kent het niet? Deze drie films, gevolgd door een televisieserie, waren een ware hit in de jaren ’90. De iet...

Lees ook

Flodder, wie kent het niet? Deze drie films, gevolgd door een televisieserie, waren een ware hit in de jaren ’90. De ietwat asociale familie in de beschaafde villawijk beleefde de gekste avonturen. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de hoofdrolspelers? Daar waren wij bij Grazia wel benieuwd naar!

Ma Flodder

Nelly Frijda speelde de rol van ma Flodder. Na Flodder mocht ze een waanzinnige lijst van films en televisieseries op haar naam schrijven. Een selectie daarvan is: Otje, Wet & Waan, Spion van Oranje en Sinterklaas en het Uur van de Waarheid. Ook ging Nelly de bühne op. In het theater speelde de actrice in vele toneelstukken en musicals, zoals: Anne Frank, Annie, Merlijn en Yab Yum – Het circus van de nacht. Naast haar succesvolle acteercarrière, zit Nelly ook in de politiek. In 2009 richtte ze de politieke partij Red Amsterdam op. Het belangrijkste doel was om de aanleg van de noord-zuidlijn stop te zetten.

Johnnie Flodder

Johnnie werd in de beginjaren gespeeld door Huub Stapel, die daarna het stokje overgaf aan Coen van Vrijberghe de Coningh. Huub Stapel is op het moment nog steeds een groot acteur. Met Coen liep het helaas anders af. Voor Flodder had Coen een glansrijke carrière op de Nederlandse televisie. Na Flodder deed hij nog een aantal stemmen in films, zoals de stem van Buzz Lightyear in Toy Story en Jasper in 101 dalmatiers. Daarnaast speelde hij nog in de film Marie Antoinette is niet dood en in de televisieseries Bruin goud en Zeeuws meisje. In 1997 overleed Coen plotseling aan een hartstilstand tijdens een Flodder-sketch op een bedrijfsfeestje. Coen, Stefan de Walle en Tatjana Šimić waren ingehuurd om scènes uit de serie na te spelen. Nadat de familie Flodder aan kwam rijden in de roze Chevrolet stapten zijn collega’s uit de auto, terwijl Coen zelf op de motorkap sprong. Daarna viel hij achterover en bleef met gestrekte armen en benen liggen. Het publiek dacht aan een grap en klapte, maar zijn collega’s hadden door dat het mis was en belden een ambulance. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten en onderweg naar het ziekenhuis overleed hij.

Zoon Kees Flodder

De mannelijke Kees werd eerst gespeeld door René van ’t Hof en vervolgens door Stefan de Walle. Stefan heeft na Flodder nog ontzettend veel acteerklussen gehad. Zo speelde hij onder andere in de films Moordwijven, Hoe overleef ik mezelf, De Marathon en Hallo Bungalow. Ook was hij te zien in de televisieseries Nieuwe buren en Ti-Ta-tovenaar. Vanaf 2011 speelt hij de rol van Sinterklaas, nadat Bram van der Vlugt het stokje aan hem overgaf.

Dochter Kees Flodder

De vrouwelijke Kees werd gespeeld door de rondborstige Tatjana Šimić. Na Flodder stopte haar carrière als actrice, maar begon wel een zangcarrière en stond meerdere keren in de Playboy en de FHM. Verder deed ze nog mee aan programma’s als Dancing with the stars en Ranking the stars. In 2009 en 2010 zat ze in de vakjury van het Nationaal Songfestival en maakte in 2011 samen met Patricia Paay en Patty Brard het televisieprogramma Diva’s draaien door.

Jacques “Sjakie” van Kooten

Lou Landré vertolkte de rol van Sjakie. Na Flodder mocht de acteur nog flink wat titels op zijn naam zetten, zoals Kruimeltje, De avondboot, Moordwijven en Brief voor de Koning. Verder bleef het stil rondom de acteur.

Lees ook:

Bron: Wikipedia

Laatste nieuws

Zie ook