De verrassende reden dat je niet afvalt

Sport jij jezelf ook helemaal suf en val je maar niet af? Misschien doe je al die tijd dít ene, cruciale ding fout waard...

Sport jij jezelf ook helemaal suf en val je maar niet af? Misschien doe je al die tijd dít ene, cruciale ding fout waardoor je al die work-outs voor niets hebt gedaan!

Sleeping beauty

Als je wil dat je gezonde lifestyle invloed heeft op hoe je eruit ziet en hoe je je voelt, is slaap misschien wel het sleutelwoord. The Washington Post plaatste de onderzoeksresultaten van een onderzoek naar slaap en de invloed daarvan op het menselijk lichaam. Daar is uitgekomen dat als je veel slaap mist, je makkelijk in gewicht aan kunt komen, je loopt sneller verwondingen op en je testosteronspiegel daalt, wat kan leiden tot depressies en zwakke botten.

Slaapkop

Tijdens je diepe slaap herstellen de spieren en gescheurde weefsels die je krijgt als je hebt gesport, de hersenen maken herinneringen en het lichaam wordt vrijgemaakt van giftige stoffen. Als je niet genoeg slaapt, zullen je work-outs en gezonde voeding hun werkzaamheid verliezen. Personal trainer Chirjeev Sawhney vertelt: “Veel mensen denken dat je spieren opbouwt in de sportschool, maar eigenlijk worden deze opgebouwd als je slaapt.

Daarnaast zorgt genoeg slaapt ervoor dat je beter bent in het werk dat je doet en dat je leven meer kwaliteit krijgt in het algemeen.

Lees ook: Met deze tips heb je binnen één week een platte buik

Bron: The Huffington Post, Beeld: iStock

Laatste nieuws