Mensen met déze namen zijn fitter dan de rest

Nu de zomer steeds dichterbij komt, duik je al snel een extra uurtje de sportschool in. Waarschijnlijk word je sneller e...

Nu de zomer steeds dichterbij komt, duik je al snel een extra uurtje de sportschool in. Waarschijnlijk word je sneller en sterker naarmate je vaker in the gym te vinden bent. Maar misschien ook niet en moet je de keiharde waarheid onder ogen zien: je bent gewoon niet zo fit. Dat zou zomaar eens aan je naam kunnen liggen, want mensen met déze namen zijn fitter dan anderen:

What’s in a name?

De health club Fitness First onderzocht vijf jaar lang cijfers van leden en het aantal keer dat zij gingen sporten. Wat blijkt? Vrouwen met de naam Laura en mannen met de naam James sporten gemiddeld heel wat vaker dan sportievelingen met een andere naam.

Ook lijken zij hun tijd in de sportschool efficiënter in te vullen. De ‘gemiddelde Laura’ sport 26% meer dan hun runner up. Ze volgt twee intensieve sport-sessies en brengt per keer gemiddeld twee en een half uur door in de sportschool. Laura sport het liefst op rustige tijdstippen zoals de zondagavond. De ‘gemiddelde James’ is het meest in de sportschool te vinden op de vrijdagavond en sport 24% meer dan zijn runner up.

Lees ook: 5 Manieren om een platte buik te krijgen zónder de sportschool

Bron: Metro.co.uk, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws