Kathleen Aerts doet boekje open over K3

Afgelopen weekend was het zo ver: Karen, Kristel en Josje namen officieel afscheid van de "oude" K3 en hun trouwe fans....

Afgelopen weekend was het zo ver: Karen, Kristel en Josje namen officieel afscheid van de “oude” K3 en hun trouwe fans. Tijd om het stokje door te geven aan de nieuwe formatie, bestaande uit Hanne, Marthe en Klaasje. Hoewel het één groot feest was, was er toch iemand die het moeilijker had met de situatie dan gedacht: Kathleen Aerts. Aan Story doet ze haar exclusieve verhaal over K3, de afscheidsconcerten en het contact met Karen en Kristel.

De grote afwezige

Kathleen is de afgelopen week veel in het nieuws geweest vanwege de afscheidsconcerten van de oude K3. Zij was de grote afwezige bij de shows. Hoewel ze al zeven jaar niet meer deel uit maakt van het drietal, was haar afwezigheid niet haar eigen keuze. Ze had zich dólgraag nog eens in de kleurrijke jurkjes willen hijsen en een moppie mee willen zingen, maar Studio 100 wilde dit niet hebben. “Dat ik niet welkom was, is heel cru gezegd, maar daar komt het wel op neer”, vertelt Kathleen. “Bij Studio 100 willen ze de nadruk leggen op de nieuwe K3 én focussen op het feit dat Karen, Kristel en Josje de fakkel definitief doorgeven aan Hanne, Marthe en Klaasje. Ik begrijp hun standpunt wel.”

In de zaal

De blondine mocht wel in de zaal plaatsnemen, maar vond dit niet passend. “Mocht ik in de zaal zitten, dan zou ik me niet kunnen bedwingen om mee op het podium te zingen en te dansen. Ze zouden me dan moeten vastbinden op mijn stoel”, lacht ze. Hoewel ze het moeilijk vond dat ze niet mee mocht doen met het afscheid, heeft ze geen spijt dat ze destijds uit de groep is gestapt. “Ik heb het altijd met hart en ziel gedaan. Alles wat we hebben meegemaakt, was uniek, en ik ben daar heel dankbaar voor. Maar door het overlijden van mijn papa en de alzheimer van mijn mama besefte ik dat ik mijn eigen dromen niet langer mocht uitstellen.”

Contact

Hoewel Karen, Kristel en Kathleen altijd dikke mik leken op het podium, is het contact tussen het drietal toch niet gebleven hoe het altijd is geweest. “Dat contact is in de loop der jaren wel wat verwaterd. Het is niet dat we ruzie hebben, maar je kunt dat het beste vergelijken met oude schoolvriendinnen. Die sturen elkaar ook nog weleens een sms. Maar nu ze met ‘pensioen’ zijn en meer tijd hebben, wil ik graag nog eens met hen een koffietje gaan drinken. Of ze kunnen natuurlijk ook op vakantie komen in Zuid-Afrika! Mijn deur staat altijd open voor Karen en Kristel.”

Lees ook: Bijzondere verrassing tijdens laatste optreden oude K3

Bron: HLN.be, Beeld: ANP

Laatste nieuws