Dít zijn de dieetfabels waar je helemaal niet van afvalt

Fitgirl hier, fitgirl daar. Nog nooit eerder was het zó populair om bezig te zijn met gezonde voeding, diëten, sporten e...

Lees ook

Fitgirl hier, fitgirl daar. Nog nooit eerder was het zó populair om bezig te zijn met gezonde voeding, diëten, sporten en fitness. Elke dag verschijnen er wel weer andere theorieën over hoe je dream body te bereiken. Zo ook over diëten, waarvan sommige theorieën regelrechte onzin zijn. We zetten er een paar voor je op een rij.

Minder calorieën eten werkt

Er bestaat geen enkel dieet dat voor iedereen werkt. Want iedereen heeft zijn eigen stofwisseling, verwerkt voedsel op zijn eigen manier en slaat voedsel op een andere manier op. Dit komt deels door de genen, deels door onze microben. De microben zijn chemische stoffen die per lichaam verschillend kunnen reageren. Wanneer twee mensen dezelfde hoeveelheid pasta eten, zullen ze ieder verschillende hoeveelheden vet hiervan opslaan. Daarom kan minder calorieën voor de een zin hebben en voor de ander totaal niet.

Door sporten verlies je gewicht

Vaak hoor je dat, om af te vallen, je minder moet eten en meer moet bewegen. Helaas gaat deze vlieger lang niet voor iedereen op. Veel mensen zullen juist aankomen in gewicht, omdat je lichaam zich aanpast op de extra beweging. Bovendien kweek je met extra beweging meer spieren en ook dit zul je terug zien in je gewicht.

Ontbijt elke dag

Het is een van de gouden regels van een gezonde levensstijl: begin je dag met ontbijt. Maar ook dit is volgens Tim Spector, gezondheidsdeskundige van King’s College London, geen waarheid. “Veel mensen realiseren zich niet dat dit een grote marketing truc is van ontbijtgranen-bedrijven. Net zoals dat je ‘weinig en vaak’ moet eten. Dus kleine hoeveelheden met korte tussenpauzes. Beide theorieën kunnen je inderdaad helpen met afvallen, maar dat wil niet zeggen dat het tegenovergestelde slecht is of niet werkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat het uitstellen van eten en het overslaan van ontbijt dezelfde positieve effecten kunnen hebben.”

Bron: DailyMail, beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook