Ma Flodder ziet er in het echt héél anders uit

Was jij ook zo'n fan van de familie Flodder? Deze drie films, gevolgd door een televisieserie, waren een ware hit in de...

Was jij ook zo’n fan van de familie Flodder? Deze drie films, gevolgd door een televisieserie, waren een ware hit in de jaren ’90. De asociale familie maakte de meest bizarre avonturen mee en zette de beschaafde wijk Zonnedael helemaal op z’n kop. Tja, Ma Flodder wist haar kinderen niet echt in het gareel te houden. Maar in het echt is ze héél anders!

Niet alleen Flodder

Een dikke sigaar in haar mond, regenlaarzen en natuurlijk niet te vergeten: de bekende bloemetjesjurk… Dat is hoe we Ma Flodder kennen. Maar zo is Nelly Frijda, de actrice die de rol van de vrouw des huizes speelde, in het echt niet. Zo was ze ook te zien in verschillende toneelstukken en musicals (zoals Anne Frank en Oliver Twist) en was ze ook te zien in heel wat andere films en televisieseries, waaronder: Otje, Wet & Waan en Spion van Oranje.

Naast haar succesvolle acteercarrière, zit Nelly ook in de politiek. Iets wat je zeker niet van Ma Flodder zou verwachten. In 2009 richtte ze namelijk de politieke partij Red Amsterdam op. Het belangrijkste doel was om de aanleg van de noord-zuidlijn stop te zetten.

Geen Ma Flodder in real life

En als het gaat om uiterlijk is ze ook gen typische Ma Flodder. Zo draagt ze maar al te graag een beetje lippenstift en is ze ook niet zo voor de warrige haarlook die haar personage in Flodder heeft. Benieuwd hoe ze er nu uitziet? Bekijk dan snel de onderstaande foto’s:

Lees ook: Toen & Nu: De transformatie van Amanda Balk

Bron: Wikipedia, Beeld: ANP, YouTube

Laatste nieuws