Tatoeëerders onthullen de meest onoriginele tattoo’s

Een tatoeage is een manier om jezelf uit te drukken en kan een prachtige betekenis hebben. Tattoo-artists vragen zich da...

Lees ook

Een tatoeage is een manier om jezelf uit te drukken en kan een prachtige betekenis hebben. Tattoo-artists vragen zich daarom af waarom zoveel mensen met populaire Instagram plaatjes aan komen zetten en hetzelfde op hun lichaam laten vereeuwigen als de rest van de wereld.

Tatoeëerders onthullen aan Metro.co.uk van welke tattoo’s ze genoeg hebben gehad, omdat ze deze keer op keer moeten zetten. Hun boodschap: wees creatief! Komt-ie:

1. Cliché woorden
Denk aan dream, love, laugh, hope en live. “Verzin je eigen inspirerende quote, dat is veel unieker.”

2. Het infinity symbool
Het was opeens een trend: het infinity-symbool. “Een klein formaat en dan met love erin, of een naam. Of wat dacht je van een veertje erbij die verandert in wegvliegende vogels. En dan ook allemaal op je pols of enkel laten zetten.”

3. Witte tattoo
“Ook opeens een trend. Het ziet er goed uit in het begin, maar al snel wordt het moeilijk om je tattoo te zien.” Er zijn dan ook tattoo-artists die weigeren deze te zetten.

4. Tattoo op je ribben
“Het is een populaire plek, niet erg origineel. Maar als je het dan toch doet, kies dan in ieder geval voor een bijzondere tattoo zodat het minder cliché wordt.”

5. Chinese woorden
“Als het Chinees is, vinden mensen het opeens heel mysterieus en wijs.” En als het verkeerd gespeld is, heb je al helemaal pech.

6. Een kruis
Dan hebben ze het alleen over lelijke, die van Google zijn geplukt. “Het is iets heel simpels en kan een mooie betekenis hebben, maar sommige mensen komen niet verder dan de tweede pagina van Google afbeeldingen.”

7. Geometrische dieren
Dit is een trend van de afgelopen jaren. “Ik word er niet goed van! Oh wauw, weer een vos die bestaat uit driehoekjes, erg origineel…”

8. Vinger-tattoo
Celebs zoals Miley Cyrus zijn groot fan, tatoeëerders niet. “Ze zijn heel populair, maar vervagen bijna altijd. Altijd!”

9. Sterretjes op je enkel of achter je oor
“Ik weet niet of dit nog steeds zo’n grote trend is, maar vroeger was het echt een ding. Ook met bloemetjes. Blijft nooit lang mooi.”

10. Een plaatje van Internet
Het komt vaak voor: je ziet iets op internet en wil precies hetzelfde. “Als we het ook maar een beetje mogen aanpassen, is het vaak al een stuk mooier en unieker.”

Maar, at the end of the day gaat het erom dat JIJ het mooi vindt en niet de tatoeëerder.

Bron: Metro.co.uk, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook