Adv: 10 Tips om je picknickmand op een bewuste manier te vullen

Op een zonnige dag je kleed uitslaan op een groot veld om samen met vrienden of familie te genieten van een picknick......

Lees ook

Op een zonnige dag je kleed uitslaan op een groot veld om samen met vrienden of familie te genieten van een picknick… Yes please! Alleen jammer dat daar vaak chips, aardappelsalade, hot dogs en wijn bij komen kijken. Niet bepaald healthy als je op je voeding probeert te letten. Daarom: Grazia’s 10 tips om jouw picknickmand op een bewuste manier te vullen.

1. Luchtige salade
Veel luchtiger en gezonder dan bijvoorbeeld een aardappelsalade is een ‘groene’ salade. Denk aan een Griekse salade met olijven, feta en komkommer. Maar je kunt hem natuurlijk helemaal samenstellen zoals je zelf lekker vindt. Yummie!

2. Fruit snacks
Koekjes en snoepjes? Welnee! Fruit spiesjes zijn een veel beter idee. Je komt aan je dagelijkse dosis fruit, ze zijn handig om mee te nemen en makkelijk te eten. Need we say more? Oh ja, het staat ook nog eens gezellig, win-win!

3. Lekker dippen
Laat de chips met dipsaus thuis en maak in plaats daarvan een groenteschaal gevuld met worteltjes, komkommer en paprika en een gezonde dip zoals hummus of guacamole.

4. Rijstpapier loempia’s
Broodjes zijn zoooo 2015! Trend du moment zijn rijstloempia’s. Waarom? Omdat ze makkelijk, gezond én delicious zijn. Je rolt je favoriete rauwe groenten, mihoen en eventueel kip of tofu in rijstpapier en voilá, lunch is served.

5. Healthy bananenbrood
Je kunt er niet meer omheen, de honderden recepten voor gezond bananenbrood die als paddestoelen uit de grond schieten. Genoeg keus dus! Maak de variant die jou het lekkerst lijkt en je hebt tijdens de picknick altijd iets lekkers om tussendoor op te knabbelen.

6. Coca-Cola life
Heerlijk, een ijskoud colaatje. Maar wil je een verantwoorde keuze maken en tóch genieten? Ga dan voor Coca-Cola life: gezoet met stevia-extract, oftewel zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. Hierdoor zit er 45% minder suiker en calorieën in. Woohoo!

7. Slank vlees
Gefrituurde kip, hotdogs en kleine burgertjes zijn heel verleidelijk, we know. Maar net zo lekker, én gezonder, is bijvoorbeeld gegrilde kip.

8. Home made fruitcocktails
Je grijpt voor een picknick al snel naar alcoholische drankjes, maar die lege calorieën tellen al snel op. Maak daarom je eigen low calorie cocktails met water en verschillende soorten fruit. Lekker en verfrissend!

9. Geen mayo, wel Griekse yoghurt
Kun je echt niet zonder een sausje? Ga dan voor de gezonde variant. Griekse yoghurt of sour cream zijn perfecte alternatieven.

10. Gezond toetje
Een toetje mag best, maar kies dan wel voor een verantwoorde variant. Denk aan zoete aardappel brownies of een healthy cheesecake. Wedden dat je het verschil niet eens proeft?

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook