Estavana Polman: ‘Het had weinig gescheeld of we waren allemaal doodgeweest’

Na zilver op het WK en de kwalificatie voor de Spelen in Rio, kende iedere sportliefhebber Estavana Polman. Als vriendin...

Na zilver op het WK en de kwalificatie voor de Spelen in Rio, kende iedere sportliefhebber Estavana Polman. Als vriendin van Rafael van der Vaart werd ze wereldnieuws. Grazia sprak haar, waar ze naast de ins and outs over hun relatie ook een heftige onthulling deed.

Heftig ongeluk

“Het had weinig gescheeld, of we waren allemaal doodgeweest”, zei de handbalster ooit eens. Ze legt die uitspraak nu uit. “Mijn ouders, mijn broer en ik hebben acht jaar terug een heel heftig auto-ongeluk gehad. We zijn over de kop gevlogen en ik heb daarbij twee rugwervels gebroken. Even kon ik me helemaal niet meer bewegen”, vertelt ze. “Mijn rug is vaak stijf. Maar ik mag niet klagen, als je ziet hoe erg het was en hoe goed we eruit gekomen zijn.”

Het ongeluk heeft veel met Estavana gedaan. “Vooral vlak erna vroeg ik me af: Hoe kunnen mensen zich druk maken om kleine dingen als wat ze ’s avonds moeten eten? Je krijgt een andere kijk op het leven. Handbal was altijd alles voor me, en dat is het nog wel, maar op dat moment dacht ik geen moment aan mijn sport. Ik dacht alleen maar: Wat ben ik blij dat we elkaar nog hebben.”

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vandaag in de winkel!

Tekst: Liesbeth Oeseburg, Fotografie: Nine IJf

Laatste nieuws