De reden dat je nagels vervellen

Sterke, gezonde nagels: dat willen we allemaal wel! Toch is het niet voor iedereen weggelegd... Zo hebben veel mensen la...

Lees ook

Sterke, gezonde nagels: dat willen we allemaal wel! Toch is het niet voor iedereen weggelegd… Zo hebben veel mensen last van nagels die snel afbreken of splijten/vervellen. Je kunt ze vijlen tot je een ons weegt, maar vaak gebeurt het uiteindelijk toch weer opnieuw. Allure sprak met Joshua Zeichner, die op de afdeling dermatologie werkt van het Mount Sinai ziekenhuis in New York, en vroeg hem wat de boosdoener van dit probleem is!

Dagelijkse gewoontes

Hij merkte op dat het gebruikelijk is dat je nagels veranderen naar mate je ouder wordt, maar er kunnen meer oorzaken achter het splijten zitten. Als je bijvoorbeeld heel vaak je handen wast (met zeep), drogen je nagels uit. Hierdoor is de nagel minder sterk en kunnen er laagjes loslaten door vochtgebrek. Dit geldt ook voor producten als nagellakremover (aceton) en schoonmaakmiddelen. Gebruik dan ook een milde reiniger voor het verwijderen van nagellak en gebruik handschoenen tijdens het schoonmaken.

Daarnaast liet hij ook weten dat je nagels heel veel zeggen over je algehele gezondheid. Een gele verkleuring kan bijvoorbeeld een teken zijn van een longziekte en veel witte verkleuringen juist weer van een nierziekte.

Lees ook: Dit moet je volgens een nail artist nóóit met je nagels doen

Bron: Allure, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook