Is een platte buik in 2 weken haalbaar?

Ga jij al bijna op vakantie maar heb je het gevoel dat je lichaam nog niet helemaal summer proof is? Dan heb je je er wa...

Lees ook

Ga jij al bijna op vakantie maar heb je het gevoel dat je lichaam nog niet helemaal summer proof is? Dan heb je je er waarschijnlijk bij neergelegd, omdat het in zo’n korte tijd toch niet meer haalbaar is. Maar wat blijkt? Niets is minder waar!

Écht mogelijk!

Natuurlijk is het niet haalbaar om binnen twee weken een behoorlijk sixpack te trainen, maar volgens James Duigan, de bedenker van Bodyism, is het dus wel écht mogelijk om binnen twee weken een strakke buik te krijgen. De schrijver van de boeken over een gezonde levensstijl laat weten dat voornamelijk een goed dieet erg belangrijk is om dit te realiseren.

Maar hoe?

Volgens James moet je zo min mogelijk voedingsmiddelen met cafeïne en geraffineerde suikers binnenkrijgen en alcohol en bewerkte voedingsmiddelen vermijden. Deze zorgen namelijk voor een opgeblazen gevoel, waardoor je buik ‘dikker’ lijkt.

En als het gaat om trainen raadt hij aan om vijf keer per week een weerstandstraining te doen. Dit is een zware vorm van trainen die bestaat uit activiteiten waarbij je gewichten, machines en lichaamsgewicht gebruikt om spieren te ontwikkelen. James laat ook weten dat je gebruik kunt maken van weerstandselastieken om je onderste buikspieren te versterken en dat ook planking een geschikte oefening is voor een strakke buik. Dat wordt nog even knallen dus!

Lees ook: De beste work-out en afvaltruc per buiktype

Bron: Womens Health Uk, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook