Eetdagboek: Gegratineerde oesters zoals die van Amanda Balk

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: De gegratineerde oesters, net zoals die van Amanda Balk.

Boodschappenlijst

1 Teen knoflook
5 Gr platte peterselie (bakje à 20 g)
3 Plakjes peperoni
10 Gr boter 25 g panko (Japans broodkruim)
12 Oesters
2 Citroenen

Aan de slag!

* Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.

* Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

* Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.

* Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.

* Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen

* Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.

* Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen.

Bron: AH

Laatste nieuws

Zie ook