De best verdienende wereldsterren van het jaar

Kort geleden is de lijst van meest verdienende wereldsterren van het jaar bekendgemaakt in de Amerikaanse Forbes. Opvall...

Lees ook

Kort geleden is de lijst van meest verdienende wereldsterren van het jaar bekendgemaakt in de Amerikaanse Forbes. Opvallend is dat er deze keer één Nederlander tussen staat. Daarnaast staat Kim Kardashian op de cover van dit financiële blad en dat is niet geheel zonder reden…

Money, Money, Money

Dj Tiësto, oftewel Tijs Verwest, staat op nummer 70 in de lijst van meest verdienende wereldsterren van het jaar. Hij is daarmee de enige Nederlander in de lijst. Het is natuurlijk bekend dat dj’s ontzettend veel geld verdienen, maar Tiësto verdient nog altijd het meeste. Afgelopen jaar mocht hij dan ook 34 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven. Voor de 100 concerten die hij heeft gegeven dat jaar heeft hij dus ongeveer 300.000 euro per optreden gekregen.

Kardashian fever

Volgens deskundige Yves Gyrath is Kim Kardashian met haar 42e plaats in de lijst een opvallende naam. Hij vertelt aan Shownieuws dat zij de enige wereldster is in de lijst zonder daadwerkelijk een talent te hebben. Talent voor geld maken heeft de rondborstige Kardashian zeker wel, want onder andere met haar online game verdiende ze afgelopen jaar ongeveer 50 miljoen dollar. Katjing!

Koppel

Beyoncé en haar man Jay-Z staan op de 34e en de 36e plek en zijn daarmee het sterrenkoppel dat het meest verdiende. Samen waren ze vorig jaar ze goed voor 97 miljoen euro en volgens Yves is dat helemaal niet gek. “Waarom? Zij zijn gewoon getalenteerd. Ongelooflijke stem, ongelooflijke performance act en buitengewoon populair bij de sponsoren.”

De winnaar is…

Op nummer één staat Taylor Swift. Zij kon vorig jaar maar liefst 153 miljoen euro op haar rekening bijschrijven. Dit geld heeft ze verdiend met haar nummers en het schrijven daarvan, maar ook door haar world tour. Yves: “Zij heeft zoveel geld dat je niet eens meer weet wat je ermee moet doen. Ze heeft vijf huizen, een eigen privé vliegtuig en ze is geobsedeerd door iPhone hoesjes. Dat gaat natuurlijk niet om de waarde, maar ik denk dat ze daar het meest gelukkig van wordt.”

Lees ook: K3 meiden onthullen wat ze met eerste salaris hebben gedaan

Bron: Shownieuws, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook