Ex-junkie deelt heftige before & after foto’s

Kristy Ehrlich's emotionele post op social media kanaal Imgur gaat viral. De moeder en ex-verslaafde deelt namelijk haar...

Lees ook

Kristy Ehrlich’s emotionele post op social media kanaal Imgur gaat viral. De moeder en ex-verslaafde deelt namelijk haar emotionele verhaal samen met before & after foto’s.

Before & after

De 31-jarige vrouw uit California vierde met een before & after foto dat ze tien jaar sober is. Door haar foto’s en persoonlijke verhaal te delen, hoopt ze de label ‘ex-junkie’ los te kunnen laten.

“Als je verslaafd bent, weet dan dat je er altijd bovenop kunt komen en kunt veranderen”, schrijft ze. “Mensen zeggen ‘eens een junk, altijd een junk’ en dat snap ik. Ik heb het gezien en gevoeld. Maar nadat ik die gedachte beter heb bestudeerd, ben ik het er niet mee eens. Ik ben niet ‘herstellende’, ik ben clean. Ik ben een nieuw persoon en zal nooit meer achterom kijken.”

Crystal meth

Als tiener begon ze crystal meth te gebruiken, omdat haar oudere vriend dat ook deed. “Een hele slechte man”, zoals ze hem nu zelf beschrijft. Op 21-jarige leeftijd was ze al zeven jaar verslaafd. “Op een dag werd ik wakker en belde ik mijn moeder huilend op. Ik zei dat ik verloren was en niet wist wat ik moest doen. Ze zei simpelweg: ‘Kijk in de spiegel Kristy, kijk wat je bent geworden. Als je dat ziet, weet je waarom je bent waar je bent.’ Dus dat deed ik. Ik keek in de spiegel en huilde. Ik was dun. Lelijk. Ongelukkig. Ik was niets.”

De jaren daarna probeerde ze af te kicken, met veel ups en downs als gevolg. De eerste stap was zichzelf een week lang in een kamer opsluiten. De tweede stap was een huisdier nemen, een hond. Nu is ze getrouwd, heeft een 4-jarige dochter en studeert. Via social media hoopt ze anderen een hart onder de riem te kunnen steken.

Lees ook: ‘Ik werd gedrogeerd en verkracht tijdens een casting’

Bron: BBC, Beeld: iStock, Imgur

Laatste nieuws

Zie ook