Déze bizarre Grease theorie gaat viral

Wie Grease zegt, denkt meteen aan de lieve Sandy, de knappe Danny Zuko en bijna twee uur aan zoetsappige sing-along...

Wie Grease zegt, denkt meteen aan de lieve Sandy, de knappe Danny Zuko en bijna twee uur aan zoetsappige sing-alongs. Want zeg nou eerlijk; wie heeft die film nog nooit gezien? Maar er gaat nu een theorie over de feel good film viral, die je met heel andere ogen naar de film laat kijken.

Bizar

Reddit-gebruiker Atomicbolt deelde zo’n drie jaar een heel bizarre fan-theorie, maar hij is nu weer opgepikt en gaat helemaal viral. Hij claimt namelijk dat Grease slechts een droom was. Wait what?

Zijn theorie begint met het nummer Summer Nights waarin Danny het volgende zingt: “She swam by me she got a cramp. I saved her life she nearly drowned.” Volgens de filmliefhebber is het Danny echter niet gelukt om Sandy te redden. De blondine raakte in een coma en de hele film was een droom die ze had voor ze het leven liet. Het nummer Sandra Dee, waarin Sandy zingt: “Goodbye to Sandra Dee” is voor meerdere Reddit-gebruikers extra bevestiging dat Sandy het inderdaad niet heeft gehaald.

Perfect

Ook zetten ze vraagtekens bij de slotscènes waarin Rizzo opeens niet meer zwanger is en Kenickie opeens besluit dat-ie toch wel van Rizzo houdt, om maar twee voorbeelden op te noemen. Alles klopt en alles is opeens perfect, precies zoals de lieve Sandy het zou willen. En what about die scène met de vliegende auto? Dat is volgens velen een metafoor dat Sandy de hemel in vliegt…

Niet iedereen is echter overtuigd door deze theorie. “Saai”, “Ik word niet goed van dit soort mensen”, “Waarom moet iedereen altijd overal iets achter zoeken”, klinkt het in de reacties. Wat denk jij?

Lees ook: 10 Dingen die in de film Grease die jou nooit zijn opgevallen

Bron: Metro UK, Beeld: ImGur, Getty

Laatste nieuws