Kun je zo wel 600 ckal in 30 minuten verbranden zonder iets te doen?

De laatste jaren zijn sporten als bootcamp en crossfit niet meer weg te denken. Je verbrandt er aardig wat calorieën mee...

Lees ook

De laatste jaren zijn sporten als bootcamp en crossfit niet meer weg te denken. Je verbrandt er aardig wat calorieën mee en voor velen is het ook een lekkere uitlaatklep. Maar calorieën verbranden kan nu naar verluidt ook op een heel andere manier.

Infrarood sauna

Heb je weleens tijdens een dagje spa in de sauna gezeten en hield je het na vijf minuten eigenlijk al niet meer? Dan is dit misschien niks voor jou, maar als je hier wel van houdt dan is het zeker een aanrader. In een heuze infrarood sauna waar het tot 42 graden kan oplopen, zou je tijdens een uurtje zitten net zoveel calorieën verbranden als een uur lang baantjes trekken, aldus Anna Maxted tegen Daily Mail.

Kleine hut

In de show van Oprah Winfrey was de infrarood sauna voor het eerst te zien. Sterren als Gwyneth Paltrow zijn sindsdien fan. De infrarood sauna zorgt ervoor dat de warmte beter doordringt in de huid dan bij een traditionele sauna. Zo mobiliseert en verbrandt het vet, volgens cardioloog Alejandro Junger. “Wel is het een beetje vreemd zo in een kleine hut met gekleurd venster. Maar het zorgt voor ontspanning en vreemd genoeg is het ook verslavend”, aldus Anna.

Sporten zonder inspanning

De infrarood sauna’s zouden de stofwisseling stimuleren door het verhogen van je hartslag, net als met bewegen. Bij een sessie van 30 minuten kan je al tussen de 200 en 600 calorieën verbranden en door het vele zweten voelt en lijkt het ook alsof je daadwerkelijk gesport hebt.

Lees ook: Deze drie dingen moet je voor het sporten eten om meer vet te verbranden

Bron: DailyMail Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook