Vanaf nu draag je een choker nooit meer met hetzelfde gevoel

Inmiddels zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de choker verschijnt in allerlei kleuren en materialen. M...

Inmiddels zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de choker verschijnt in allerlei kleuren en materialen. Maar wist je dat het nekbandje vroeger een hele andere betekenis had?

Prostituees

Dat de choker uit de jaren 90 herrezen is, weten we inmiddels. Maar toch heeft de ketting een veel verder verleden. Zo wisten de vrouwen uit de Franse Revolutie hun look er al mee te sieren. Wel om een nogal bizarre reden: het nekbandje was bedoeld als eerbetoon aan alle mensen die hun dood via de guillotine vonden. Maar in de 18e eeuw werd het lintje kenmerkend voor prostituees…

Maar geen paniek. Ook ballerina’s hebben de trendy accessoire gedragen en later werd het voor de elite een symbool voor macht. De beste soorten, voorzien van diamanten, parels, kant, en fluweel, waren custom made. Zo was je er zeker van dat het lintje alleen om jouw nek paste.

Shoppen maar!

Ook anno 2016 is de choker hartstikke hot & happening! Wij hebben de leukste soorten voor je op een rijtje gezet. All you need to do is… Klik & shop!

ASOS €10,67

ASOS €8,00

ASOS €6,67

ASOS €8,00

Johnny Loves Rosie €8,00

ASOS €8,00

Bron: BuzzFeed, Beeld: Getty

Laatste nieuws