Ophef over kleuter met half geschoren coupe en mermaid hair

Hairstylist Mary Thomaston uit Florida is gespecialiseerd in unicorn-, mermaid- en rainbow hair technieken. Haar 6-jarig...

Lees ook

Hairstylist Mary Thomaston uit Florida is gespecialiseerd in unicorn-, mermaid- en rainbow hair technieken. Haar 6-jarige dochter, Lyra, smeekte haar al lange tijd om turquoise gekleurde lokken. Uiteindelijk stemde haar moeder ermee in, maar ze kreeg het flink te verduren, toen ze een foto van het eindresultaat op Instagram deelde.

Een voorwaarde

Mary stemde in met het verzoek van haar dochter, onder één voorwaarde. Ze wilde dat de school van haar dochter toestemming gaf voor de opvallende coupe. “Als school ons toestemming geeft, dan doe ik het”, legde ze haar dochter uit. De school vond het geen probleem en dus nam Mary Lyra’s haar vier weken geleden onder handen met niet-permanente, non-toxic en 100 procent natuurlijke haarverf om de zeegroene lokken te creëren. Ook scheerde ze Lyra’s rechterkant kaal en verfde daar een mooi patroon in.

Geen pop!

Terwijl Mary door velen werd geprezen om de creatieve look, vonden anderen dat Lyra véél te jong is om haar haar te verven. “Waarom zou je dat doen”, “Ze had zulk mooi haar”, “Ik zou dat nooit van m’n leven doen bij mijn dochter” en “Je beschadigt haar haar enorm. Het is geen pop”, leest het in de reacties. Mary liet al het negatieve commentaar niet zomaar aan zich voorbij gaan. “Wanneer je volwassen bent en je hebt gekleurd haar, zegt iedereen dat het voor kinderen is. Het is zo tegenstrijdig. Laat kinderen lekker lol hebben terwijl ze jong zijn en laat ze ook experimenteren met kleur”, besluit Mary. Bekijk Lyra’s look hieronder.

Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook